Kul kväll

Kul att det är finnkampen i helgen. Kul att det är i Göteborg, och kul att jag sitter i Umeå. Kul att detta är sista året jag hade möjlighet att vara med i ungdomsfinnkampen, sjukt kul att jag inte kastade bra nog för att ta mig med och kul att det lär dröja mååånga år innan jag EVENTUELLT kastar långt nog för att ha en möjlighet att åka på den stora finnkampen.
Jaja, jag vet vad de säger. Tålamod. Men det är inte lätt.

Nej, jag är inte bitter.

//54

Hyreshustvätt

Äääntligen tvättid!
Man vet att det gått för länge sedan sist man tvättade då man har slut på handdukar, tvingas använda skogssockarna och fultrosorna. Inte trevligt.

Skogssockar är mitt nya namn på de sockar som inte är vanliga, trevliga ankelsockar. Är det en tjockare variant av skogssockar är det slalomsockar. Stickade kallas tjocksockar och är det nalle-puh mönster på dem kallas de morgonsockar.

Trosor finns det två varianter av, enligt Emelie i Amerikatt: Fintrosor och fultrosor. Själv skulle jag även vilja lägga till kategorin schöntrosor.

Och när ankelsockarna, schöntrosorna och fintrosorna är använda, ja då får man helt enkelt traska runt i fula, konstiga underkläder, skogssockar och torka sig med oluddiga handdukar. Inte trevligt, men det är väl så det ligger till med tvättider. Man får tydligen bara tvätta på sin egen tid och inte på andras. Trots att jag hävdar att det kräver otrevliga nödåtgärder.

//54


Sportkultur på något vis

Hade Umeå en nationalsport skulle det definitivt vara innebandy. Alla tjatar om denna innebandy! Personligen kan jag säga att jag "inte riktigt förstår mig på" innebandy (hatar det), men man måste ju hänga med i svängarna. Därför drog jag iväg till kvällens cupmatch i gammliahallen, ett derby mellan IBK Dalen och IKSU.

Okej då, jag hatar inte innebandy, men jag begriper mig inte på hur det kan ha blivit en så stor sport! Varför innebandy liksom? Fjollhockey, som vi kallar det hemma i inlandet. Inga slagsmål, inga tacklingar, inga 2+10minuters-utvisningar-för-att-man-slagit-en-kille-på-pungen-med-träklubban-straff. Varför får man inte knuffa varandra över sargen? Varför skriker inga spelare glåpord efter varandra? Varför behövs det inga sjukvårdare? Gör en innebandyboll ens ont att få på sig?

Innebandyspelare


Förutsättningarna var väl inte de bästa då jag cyklat i regnet och var blöt som en tvättsvamp, men det var ju exakt som att se en ishockeymatch som någon stoppat i mixern och blandat med inomhusfotboll. Varför denna hets kring innebandy?
 
Ändå var det bättre än jag väntat mig.

Att jag inte är speciellt lyrisk över denna så kallade sport får mig dock att klura på en viss liten, men i sammanhanget ändå så viktig detalj: det var ju hur mycket folk som helst på läktaren?! Varför, VARFÖR, betalar folk de surt förvärvade slantarna som faktiskt krävs för att komma in på ett sådant evenemang?
Jag förstår det inte. Jag förstår det bara inte.

//54


Veckans Orgasm

Killen talar för sig själv, and he makes us go MMM!



Det kommer flera



Höjden av lathet

Alltså ååh på mig som lämnade fjärrkontrollen på skrivbordet innan jag la mig i sängen för att koppla av med lite kings of leon i öronen och lite lagomt värdelös natt-tv. Orkar jag gå och hämta den? Det är verkligen frågan. Tror inte det faktiskt.

Med ett leende på läpparna
Ett leende bara du kan trolla fram
// Mercy

Dagens skylt


Öh, jaha.

//54

Snoopystile

En vacker dag ska jag investera i en sån hundkoja som Snobben har, och sen ska jag bara ligga hela dagarna och titta på himlen.

Someone like you
// Mercy


Alla gillar...

Alla gillar hemmagjorda varningsskyltar


Pizza


//54

Afraid

Jag är på fullaste allvar livrädd för svininfluensan. Om någon hostar i min närhet; svininfluensan. Om någon känner sig snuvig; svininfluensan. Om jag vaknar med halsont; svininfluensan. Om en kompis säger sig vara förkyld; svininfluensan! Ja ni fattar grejen. Den finns överallt omkring mig och min personliga sjukdomsradar är inställd på högsta styrka för att finna och identifiera den. Rätt hypokondriskt och vanvettigt jobbigt alltså.

Men det är inte första gången det blir såhär. Efter att vår biologilärare Krister berättat för oss om trikiner tog det flera veckor innan jag kunde äta griskött utan att fråga om det var besiktat. Det är inte normalt, det ska inte behöva bli så! Varför griskött? Kan jag inte få vara rädd för något normalt, typ mörker eller hästar eller nåt?

Jag kan faktiskt göra en hel lista på saker jag troligen överreagerat en aning mot, graderade från 1-5 beroende på hur rädd jag är för dem och även ett försök till helt objektivt bedömning om hur troligt det är att det verkligen kommer inträffa. Alternativt underreagerat mot kanske? Vissa saker bör jag nog vara mer rädd för än jag faktiskt är.

54:s lista på sjukt skrämmande saker man borde vara på sin vakt emot 24/7
1. Att svininfluensan finns i min närhet, är aggressiv och kommer slå till emot mig om jag inte är på min vakt.
   Min alarmvarning: 5   Trolighet att det faktiskt kommer inträffa: 3
2. Att jag kommer utsättas för trikininfekterat kött och få maskar i musklerna om jag inte aktar mig.
   Min alarmvarning: 5   Trolighet att det faktiskt kommer inträffa: 1
3. Att Christian kommer köra ihjäl sig, eventuellt även mig, på sin motorcykel.
   Min alarmvarning: 2   Trolighet att det faktiskt kommer inträffa: 4
4. Att någon kommer smita in i lägenheten (i vårat fullständigt lugna pensionärsbebodda område) för att sno våra nycklar och plånböcker om vi inte låser dörren var enda gång vi går ut.
   Min alarmvarning: 5   Trolighet att det faktiskt kommer inträffa: typ 0
5. Att löss är livsfarligt, och att man absolut bör kamma igenom håret en gång i veckan för att se till att det inte finns några små svarta äckliga pluttar som suger blod.
   Min alarmvarning: 5!!!   Trolighet att det faktiskt kommer inträffa: Inte speciellt stor? Eller?
5. Att jag kommer bli guldallergiker eller allergisk mot mitt eget hår och tvingas gå flinskallig resten av livet.
  Min alarmvarning: 3   Trolighet att det faktiskt kommer inträffa: Troligtvis minimal.

Är det bara jag som känner såhär?

//54


For the record

For the record så tillät inte den allsmäktige Hans att jag skulle bo ännu en natt på Sleep Inn, vilket innebar att jag förflyttades ut till Ronneby brunn andranatten. Bara en natt kvar tills jag åker hem till kalla norrland igen!


Ronneby brunn - någon som ser skillnaden gentemot Sleep inn?

//54

Alla gillar...

Alla gillar propellerplan!

 

//54

Döden den 24/8

Att köpa kollegieblock, pennor och dylikt inför skolstarten är deprimerande.

// Mercy

Alla gillar...

Alla gillar EU-revoltärer



//54

Alla klär i shutter shades!


Mormor

//54

Taggar SM ...

Taggar SM på Sveriges kanske risigaste hotell. Åtminstone billigaste, det skröt de i alla fall om på de blå plastskyltarna som stod uppställda vid ingången.

Ja, man blir lite misstänksam när ett hotell utger sig för att kosta 99:- natten. Mitt försvar: det var inte jag som bokade! Och det var inte tänkt att jag skulle hamna här alldeles själv. Själv är dock precis vad jag är eftersom båda mina medresenärer blev sjuka.



En turk och en svenne tar emot mig i receptionen.
- Hej, det är jag som har ett rum bokat i namnet Amanda Lidström.
- Ah, det står här att du skulle varit här igår alltså.
- Ja det var tänkt så i början, men jag ringde ju er i måndags och berättade att jag skulle dyka upp idag samt att jag skulle komma själv. Jag frågade er även om det gick att få ett enkelrum istället för ett dubbelrum och ni sa att det skulle lösa sig.
- Du var inte här igår.
- Eh, nej, men det skulle jag ju inte vara heller.
- ...så vi gav bort ditt rum
- VA?
- Ja, men alltså det var typ kaos här igår va, dom som skulle checka in hade nåt rum för lite va och eftersom inte du kom gav vi bort ditt.
- Hur kunde ni göra det? Jag hade ju snackat med er och berättat att jag skulle komma idag!
- Öh, jaha.
- Jaha. Har jag nåt rum nu eller?
- Nu skämtar du med oss va?
- Nej!?

I vilket fall fixade de fram ett fyrbäddarsrum (?) som jag tydligen skulle få sova i för 199:- per natt, själv. Åtminstone tills de slänger in någon annan vilket de faktiskt frågade om de fick göra. Jag svarade nej.



- Vill du ha frukost?
- Jag får väl äta av frukostbuffen?
- Det kostar 49:- per morgon.
- Jaha, skriv in frukost då.
- Vill du ha lakan?
- Ingår inte det på ett hotell?!
- Nej, det kostar extra.
- Öh, jaha, ge mig lakan också då.

ETT HOTELL UTAN LAKAN?! Vad ska man annars säga, eh nej? Får man sova utan liksom? Dum fråga. På detta hotell får man nog det.

Jag fick smutsiga sängkläder att lägga i mitt smutsiga rum (där man inte bör gå utan skor om man är rädd om fötterna), tillgång till den risiga frukostbuffen med fil och brödkanter (utan smör) som gemene man troligen anser vara hälsoskadlig att äta av, och de ostädade toaletterna och gymnastiksalsduscharna som ligger längre bort i korridoren verkade faktiskt ingå i priset! Justja, klart de är ostädat. De har ingen städpersonal.

Jag har blivit utsatt för hälsoskadliga ämnen, jag har bevittnat misshandel, jag tvingades att själv kopplat in elektroniken i rummet, det är blodstänk och skräp överallt, och jag känner mig på något konstigt sätt rätt likgiltig om det. Kanske för att det inte är jag som är Amanda och för att de kommer slänga ut mig om jag öppnar käften och klagar. Men frågan är ju om gatan skulle vara värre.

// Los Angeles

Svar till Hmpf igen!

Jag som alldeles nyss skrev ett argt inlägg om statens knäppa skattesystem och berättade att jag inte betalar någon skatt fick idag ett kuvert hem till min skrivna bostadsadress (det vill säga hem till päronen) där det står att jag har fått en skatteåterbäring på 161:-.
Ja, nu undrar man ju bara: Från vad då?

//54

Fender



Om någonting får kroppen att pirra vid blotta åsynen, alltid gör en glad, har ett ljud man finner underbart, är len som siden och har en doft man vill känna för evigt så är det kärlek.

Detta är kärlek.
Äkta kärlek.

//54

Svar till Hmpf

Kommentar till Mercys senaste inlägg: Svartarbete är troligtvis det enda som lönar sig i dagens egoistiska och kapitalistiska samhälle.
Jag jobbar svart, jag slopar skatt and I like it. Så länge inte regeringen ser till att det lönar sig att vara skattebetalare tänker jag inte börja med det heller.

JAG VILL VARA EN DUKTIG MEDBORGARE MEN NI SER JU TILL ATT DET KÄNNS MENINGSLÖST, HUR TÄNKTE NI?

//54

Hmpf

Att läsa lönebesked är både en bra och dålig sak. Det är väldigt roligt att se hur rik man har blivit, men inte alls så himla roligt att se att ungefär en fjärdedel av lönen dragits till skatt.
Basically, JAG HATAR ATT BETALA SKATT!

// Mercy


Hjälp

Varför finns det ingen repeat-knapp i spotify? Eller finns det möjligtvis en, men jag är för dum för att se den?

// Mercy


Nyförälskad på nytt, igen

Guds gåva till mig, Kings of leon.


// Mercy


 


Veckans Orgasm

Vad lättar väl bättre upp en grå Måndagskväll än lite ögongodis?
Förra veckan sändes Coyote Ugly på kanal nio, och i samma ögonblick bestämdes det att den manliga huvudrollsinnehavaren Adam Garcia som spelar Kevin skulle upp på bloggen. Titta och njut!



Det kommer flera

Onödigt

Min skyltserie kom liksom av sig när jag inte kan surfa på min egen dator längre! Så snart den blir uppkopplad kommer det fler.

Idag hittade jag en ny älskling som jag ska köpa hem i veckan. Inga hjärtan i brand, men det känns bra.

Åter igen på bibblan
//54


Kommer hem från jobbet, har tappat saker och klantat mig hela dagen, min hund hälsar genom att lägga en dreggelloska på mitt vänstra lår. Det här är INTE en bra dag.



Less på livet, och allt som hör till.
// Mercy

Hej världen!

Det är en sådan underbar frälsning att ha tillgång till internet så euforin i min kropp vet knappt var den ska ta vägen! Tyvär varar det inte så länge - man får nämligen bara boka internet en timma om dagen här på Umeås stadsbibliotek. Att varenda dator är ledig och att jag sitter helt själv i hela barnavdelningen spelar nog inte så stor roll, en timma om dagen och that's it.

Men efter att ha tagit mig igenom ett bokningssystem som är så pass krångligt att hälften av bibliotekets internetbesökare nog ger upp innan de ens kommit till datorn (vilket troligtvis är helt sant eftersom jag sitter här själv) så får jag alltså återigen kontakt med omvärlden. Underbart.

Gud, tack för att du skapade internet, och tack för att du skapade afrikabarnen så vi får lite perspektiv på verkligheten och känner oss lyckliga ibland.

Men så smolket i bägaren. När jag äntligen, ÄNTLIGEN, hittat en dator med fungerande internet,  kan jag inte komma mig ut på facebook! Eller jo, jag kommer upp på sajten och kan logga in, men väl där kan jag inte klicka mig vidare någonstans för att kolla vilka foton som är taggade på mig, svara på vänförfrågningar eller läsa notifications. GAH!

Vadå börja känna av ett beroende? Nejdå.

Gud, tack för att du skapade folk med förståndet att uppfinna proxyservrar.

//54

Men alltså nej

Det är mitt öde att hamna bakom tanter, 60+ som har missuppfattat rea-erbjudanden eller tagit en vara som inte är på rea och ska försöka betala med för lite pengar.

// Mercy

Svininfluensan, fotboll och foppatofflor

Hosta, halsont, huvudvärk och snor, svininfluensan? Tänk så många jag skulle smittat i så fall. Hehehehe.
Nämen nu till nåt viktigare, igår gjorde jag den värsta bussresan i mitt liv! Jag HATAR verkligen busschaufförer som inte tror att man inte har nåt annat liv än att åka buss. Skulle försöka ta mig hem igår i lagom tid till mitt nya flashiga arbete som skulle börja halv två, det gick inte bussen med på. Jag meddelade därför min  chef (som även råkar vara 54s mor, anteckna detta) om detta och hon sa att det gick bra att jag kom innan tre istället, för då går alla som jobbat dagpasset hem och då behövs kvällspersonalen på riktigt. Jag sprang mig genomsvettig från bussen och inställde mig på BB när klockan va strax innan halv tre. Blev så stolt över mig själv.
Det blev en kul, men stressig kväll, tror det va tack vare blomman på min foppatoffel jag överlevde. Den gav mig nog styrka.  Fick åka bil hem i Sofias fräscha BMW, så ja, helt nöjd över den kvällen är jag.

Fick ett intressant sms av 54 häromnatten. Hon röstar för att ett fotbollskörkort ska införas. Alltså, de som inte kan ett piss om fotboll ska inte få vistas på eller i närheten av en fotbollsplan. Jag gissar på att någon gett henne a hard time while being fotbollsdomare. Men i övrigt så gillar jag idén. Som pensionerad fotbollsproffs vet jag alltför väl hur okunniga personer kan förstöra den ädla sporten. Vi skriver ett brev till Reinfeldt om det tycker jag.

Ska nu bege mig ut på stan och smitta några fler. Tack för mig.

Puss
// Mercy

Mumma

Jag avgudar den människa som uppfann hallonsorbet.
Tack, du är älskad.

// Mercy

19.28

Ikväll är en sån där kväll. En kväll fylld av funderingar och ingenting att göra. Klockan är just nu 19.28 och egentligen är ju kvällen ung. Men sanningen är nog den att jag är alldeles för lat för att hitta på nåt och för trött för att bry mig.

Idag var jag på ett födelsedagskalas, det blev många presentationer och många nya ansikten. Hur kommer det sig att man lär sig alla barns namn fortare än de vuxna? Efter ungefär 10 minuters kubbspel kunde jag vartenda namn på varenda individ under 16, samt vilken relation de hade till alla andra barn och så vidare. Det här skulle kunna bero på att barnen kanske utmärker sig på ett annat sätt.  Jag menar, det är inte varje dag en 40+are kommer fram och frågar varför jag har lockigt hår, om jag känner någon som heter Per och bor i skogen eller kanske om jag också varit på Kreta och jagat småfisk någon gång. Barn är allt bra härliga ändå.

Ibland önskar jag faktiskt att jag va ett barn. Eller egentligen så är jag väl ett barn, en god vän till mig brukar alltid säga att jag alltid kommer vara ett barn, för såna som jag växer aldrig upp. Nämen visst, okej, det kan jag faktiskt leva med, helt ärligt så håller jag nog med. Jag vill aldrig växa upp. Saker och ting blir bara mer komplicerade desto äldre man blir, och vem vill ha livet komplicerat egentligen? Inte jag i alla fall.

Saker och ting blir som man gör det till finns det dom som säger, hur kommer det då sig att jag känner mig rätt hjälplös?

Tänker nu ingå i en dvala för resten av kvällen.
Peace out.
// Mercy