Dagens arenauppdatering

Efter ett träningspass på arenan stannade vi kvar som publik i ca 3 timmar. Vi såg diverse lopp, hopp, stötar och celebriteter, men ingenting kändes liksom spännande. Det fattades någonting. När vi träffade Janne vid supporterläktaren förstod vi vad: en kamera. Snäll som han är utrustade han oss med en, och sedan satte fotouppdraget igång!


Markus får fingret


Wissman tar sig på bröstet


Thörnblads rumpa


Kärleksaffärer uppdagas

All for now
//54

Dag 2, morgonsoffan

Det är inte varje dag man äter frukost tillsammans med BÅDE Thörnblad och Wissman, men idag var det minsann en sådan morgon!

Efter en lång sovmorgon begav sig jag och min rumskompis ut på okänd mark i jakt på föda. Resan till matsalen gick problemfritt, vi tryckte på rätt hissknapp och så, och väl där blev vi som sig bör inte besvikna över frukostutbutet. Dock hittade vi inte någon gurka till mjukmackorna, det var lågt. Utsikten var i alla fall ingenting att klaga på, friidrottare är inte direkt kända för att se ut som containertrasch. Får man dessutom syn på en och annan kändis kan man inte vara annat än nöjd! Överlag är vi väldigt nöjda med servicen än så länge. Personalen hejjar faktiskt på oss i helgens tävlingar!



Malin hälsar
// 54

Friidrotts-SM dag 1

Er ärade 54 fick en idé. Eller ja, i rättvisans namn var det väl kanske inte hennes idé, men det var som sagt därför hon fick den. Annars hade hon nog aldrig haft den.
Hennes tränare tyckte i alla fall att hon skulle åka till ISM i Bollnäs. Efter många om, men och funderingar kom hon fram till att det nog var en ganska fin idé. Hon beslutade sig dessutom för att det var ett alldeles lysande förslag att hon skulle åka dit med sin träningskompis MALIN, och de kom senare fram till att de skulle samordna resan med 54:s friidrottsklubb.
Sagt och gjort, nu ligger båda brudarna i ett dubbelrum på Scandic och laddar inför helgens utmaningar.


Malin och Markus vid resans början

Höjdpunkter för dagen:
+ Vi träffade Lennart A. Julin, guru och statistikuppdaterare på friidrott.se
+ Johan Wissman strosade runt på friidrottshallen
+ Glasspausen på IKEA
+ Bollen från Bollnäs visade upp sig
+ En anonym person, vi kan kalla honom Roger, berättade mer eller mindre rumsrena historier som roade oss vid middagen, bland annat om gamla tiders närmanden till det motsatta könet. Det likartade könet också för den delen...
+ Markus mugg-gubbe



Negativa stunder under dagen:
- En middag som inte alls levde upp till priset
- Att "Roger" inte berättade sina allra fräckaste historier som till och med fått pojkarna i sällskapet att rodna. Men jag ska nog göra mitt bästa för att klämma fram dem innan helgens slut! Tyvär kommer det inte att redovisas på bloggen, vi måste ju tänka på känsliga läsare. Men det är en upplevelse jag ser fram emot!

2 dagar kvar
//54

Veckans Citat

 Veckans citat kommer från en underbart charmig kille som jag snackat lite extra mycket med på sista tiden. Det var länge sedan jag såg honom nu, men när jag gör det kommer han att få en extra stor kram för det fina orden han skrev ner! Jag gillade dem så mycket att de förtjänar att bli veckans citat.

"Jag tänker på dig varenda sekund och hundradel.
Om jag hade varit schizofren hade flera personer gjort det samtidigt"

Väldigt gulligt, det värmde!

Er trogna
//54

PM? PM!

De senaste dagarna har det varit dubbelt så mycket liv i träningshallen,
en liten ordvits på förmiddagskvisten sådär.

100 minuters engelskaläxa, bländande vinstmöjligheter i brädspel och födelsedagsfika framåt kvällen. Nu ger du järnet bruden!

*Heja tjejen du är bra
går på full gas varje da'
hamnar livet till trots på glid
fixa bara mera weed...*

Hm, nja. Får fila på den.


Människor föds själviska men vi skapades inte elaka. Det är upp till var och en att välja hur man vill förhålla sig till resten av världen, alla har vi olika tro på det vinnande konceptet som ger oss framgång.

Stora problem kräver storslagna lösningar.

And it makes me wonder
//54

Veckans Babe

Veckans Babe blir onekligen allas vår egna 54!
När jag beklagade mig över att växelautomaten på solariet där jag hade tänkt sola igår efter gymmet inte fungerade, och jag fick fara hem och äta glass utan att ha fått steka mig i solariumet ett tag så kläckte hon det fina citatet:
"Åh, jamen utan motgångar så skulle det inte finnas några medgångar."


När jag tänker efter på vad det är hon har sagt åt mig, så inser jag ju faktiskt att det stämmer. Vad vore världen utan motgångar egentligen? Skulle man verkligen uppskatta de små stunder av guld som livet har en tendens att erbjuda ibland, om man va omringad av dem?
Det behöver inte vara några märkvärdiga saker, det räcker med att det snöar när jag ska ut och springa mitt genomblödningspass en fredagmorgon, eller att jag två timmar senare får en gigantisk läxa av min lärare i samhälls. De här sakerna räckte verkligen för att min fredag skulle vara helt förstörd och att jag aldrig mer tänkte kliva upp ur sängen.
Men sedan så försöker jag vända på det, och jag kommer faktiskt fram till att medgångarna inte heller behöver vara så särskilt stora för att det ska sudda ut allt hemskt som hänt tidigare under dagen. Att få se en lagomt tjock man i sina bästa år ramla på en helt vanlig trottoar utan varken ojämnheter eller isfläckar när man går hem från skolan, ser jag verkligen som en guldstund i mitt liv. Att min lillasyster för någon dag sedan somnade på soffan och jag ritade en stor mustasch på henne, och att det tog henne ungefär två timmar efter att hon vaknat att upptäcka det, är inte fy skam det heller.

Slutligen skulle man alltså kunna säga att jag tror att tanken med både motgångar och medgångar är att de ska jämna ut varandra. Hur kul vore det att ha ett bekymmerslöst liv utan några som helst motgångar till exempel? Eller kanske att ständigt vara tvungen att slåss med motgångar för att klara sin vardag? Inget av det vore särskilt mysigt tror jag.
Jag kan ärligt erkänna att jag ibland känt att mitt liv enbart består av motgångar, för att sedan bli glatt överraskad av något underbart, kanske litet, men fortfarande tillräckligt underbart för att jag ska kunna se livets ljusa stunder igen.

Än en gång, all heder åt 54. Well spoken my lady!

En som äntligen insett sanningen
// Mercy


Slut på gnällandet

Det är okej att inte titta på Melodifestivalen varje vecka. Det är okej att tycka att Melodifestivalen är uttjatad. Det är okej att påstå att Melodifestivalen bara är lördagsmys för bögar och kärringar.
Men det är inte okej att säga att Melodifestivalen inte är bra.

Alla deltagande artister och låtskrivare håller inte faktiskt måttet, men det är inte det som är meningen heller.  Är det ingen som minns Roger Pontare under festivalens glansdagar, innan år 2000 då han fick sitt genomslag i sammanhanget med låten Vindarna viskar mitt namn? Han var en tönt, en fjant. Han var kass på scen och hans isdräkter hade absolut inget sammanhang med vare sig låten eller festivalen. Men tänk efter, lika kul som man hade när man lyssnade på de bra bidragen, lika kul hade man när man skrattade Pontare. Till sist lyckades han ju ändå ta hem segern och han vann även Svenska folkets respekt.

Melodifestivalen är till för att kritiseras! Kebabpizza Slivovitza skulle aldrig hamnat i Belgrad men den fick sin chans, Svenska folket fick en ny snackis och en ny melodi att nynna på. Den gjorde trots allt ändå ett visst genomslag, den finns faktistk tryckt i boken Pop 2007 som står på min sambos elpiano idag! Vissa artister klarar sig ju dessutom förbi all negativ kritik, de lyfts fram extra mycket i media och får chans till spelningar och skivkontrakt. Med tanke på dagens fildelningshysteri har musiksverige det nog svårt som det är, Melodifestivalen är ju ett utomordentligt sätt för de små och okända musikerna att överleva.

Så låt artisterna ha kvar sitt forum där de har en chans att visa upp sig. Och fortsätt att tycka till om, kritisera och hylla de beundransvärda människorna som har kraften att ställa upp år efter år och som berikar Sverige med ny och fräsch musik. Det är de värda.

TV-soffan 20.00 på lördag
//54


Veckans Guld

Veckans guld går till min underbara boendekamrat Sofie, som ställer upp för mig i alla väder trots att jag bär mig dumt åt  och ibland kanske är lite för blond för mitt eget bästa.
Förlåt än en gång för att jag skämde ut oss inför hela din klass.

Veckans golvbrunn går till Bollnäs för att de inte har nog många hotellrum att bjuda på när de står som arrangör för ett SM, inte okej.


//54

Jag älskar ICA-butiker

Vilken guldgruva jag har hittat, det är helt fantastiskt. Varför har jag aldrig tänkt på detta förut?
Inte bara för att jag har tillgång till ett av mina favoritintressen och en av mina absoluta favoritsysselsättningar på ICA (dvs mat), det vet jag sedan länge tillbaka att man hittar på livsmedelsaffärer. Men bortsett från maten, hur många underbart läckra killar har man inte träffat där emellan hylllorna när man vandrat omkring i sin jakt på skorpor egentligen?!

Kalla mig tönt men det är faktiskt sådant som gör min dag. Har man en trist förmiddag i skolan, ett tungt träningspass på eftermiddagen och två läxor att ta itu med så blir livet inte roligare än vad man gör det. Att spana på killar gör livet roligare. Helst om de har uniform. Då blir det extra roligt.

Att jag faktiskt inte gör någonting åt saken är ett smärre problem. Att ragga på lill-ICA är helt enkelt inte riktigt okej, kärleken kommer när den kommer.  Men en portion ögongodis sitter dock aldrig fel.

Mitt alterego
// Los Angeles


Skänk mig frid

Snart får jag ett sammanbrott, låt mig berätta varför:
- Det är äckligt kallt på skolan, OCH ute. Vilket leder till att jag fryser, mycket.
- Det är en timme och 16 minuter kvar tills jag ska få springa och jaga en boll tillsammans med några andra sköna varelser i en timme. Veckans höjdpunkt är alldeles för långt borta med andra ord.
- Jag är alldeles förskräckligt hungrig.

Tre saker alltså, tre saker i min vardag som är helt fruktansvärt störande.

Tack blogggen för att jag fick ventilera mina tankar, och förhoppningsvis så kanske någon liten vänlig själ tycker i alla fall lite synd om mig.

En dag närmare pensionen
// Mercy

Veckans citat

Veckans citat är ett stort verk av min lilla moder. Mycket träffsäkert måste jag säga, alla har vi väl känt så som henne någon gång men aldrig förr har någon satt ord på det.

"Jag tror att det är mitt öde att ta den sista biten på toalettpappersrullen".

Med detta citat  kan vi i alla fall få det bekräftat, vi inte är ensamma. Det finns fler där ute i världen som har det precis som vi.

I egen hög person
// 54

Kärleksmedicin

Enligt Åsa Vilbäck, alias Doktor Åsa, så läker fysisk beröring sår snabbare. Läs gärna den senaste meningen en gång till - det står verkligen att fysisk beröring ska hjälpa sår att läka snabbare. Hur är då detta möjligt?

Man vet att massage ökar blodcirkulationen, det skulle kunna vara en faktor. Men all annan fysisk beröring då? Johnny använde mig som levande diskus idag, betyder det att mina sår kommer läka snabbare? (dock höll han mig ganska brutalt och sedan så slängde han ju iväg mig, men det var ju ändå fysisk beröring för en stund) Man räknar kanske bara kramar och smekningar och sådana trevligheter som gör att man utsöndrar hormoner som får kroppen att må bra? Jag menar, tänk vilka ständigt smärtfria lyckopiller boxare skulle vara i annat fall, men de har ju tvärt emot sår nästan hela tiden. Så all beröring borde inte kunna räknas.

Åsa skriver även att man känner sig piggare och friskare i förälskelsefasen. Det är ju sällan negativt att känna sig frisk, förutom om man är sjuk, då kan det bli jobbigt och sluta med att man bara känner sig kluven. Hur det går till att man känner sig friskare genom kärlek är däremot mer eller mindre ett mörker. Men går det att utnyttja är det kanske ett bra sätt, "jag känner mig lite hängig idag, kanske dags att bli kär?" Det kan nog bli en marknad för sådant. "Match.com special - bli kär, bli frisk, bli av med karljäveln". Förälskelse kanske kan verka som ett slags motgift till stress och sådana otrevligheter också? Det pekar i alla fall mot att kärlek är bra!
I en förälskelse leder det ju även förr eller senare oftast till någon form av beröring, vilket leder oss direkt tillbaka till stycke nummer ett..

Slutsatsen får i alla fall bli att kroppen är mystisk, rent utav skum. Vi har massor av hormoner som reagerar på olika sätt beroende på hur vi känner oss och vad vi gör, och det är nog ingenting vi kan göra någonting åt. Men om vi kunde det, vore det verkligen bra då? Om man ständigt utsöndrade hormoner för att känna sig frisk trots att kroppen kämpade med 40 graders feber skulle nog systemen förr eller senare gå under, och det är inte riktigt okej. Kanske är det därför vi inte kan styra hormonerna medvetet. Vi är för dumma för det.

Dagens funderare formulerades av Malin som under bänkpasset ställde sig frågan  "Varför ska vi egentligen köra bröst när vi ändå inte kommer att ha några?" Tänk på det alla kvinnliga friidrottare!

Time to fall in love?
//54

Veckans citat

Ankan är en av våra mest hängivna bloggläsare, och dessutom en mycket klok ung kvinna vilket bland annat märks i hennes talrika kommentarer efter inläggen. Ett citat jag särskilt vill hylla är det hon skrev efter inlägget "Hjälp en ovetande" av Mercy.

"Livet är inte enkelt. Det är inte roligt, och det är inte rättvist. Om man går in med den inställningen så kommer ALLT att bli en positiv överraskning!"

Mycket tänkvärt. Gör som jag, använd det som veckans citat och se världen med andra ögon!

//54

Hjälp en ovetande

Efter en drygt två timmars lång bussresa så har jag några saker jag skulle vilja dela med mig av, och förhoppningsvis så finns det någon vänlig själ där ute som kan stilla min oro och ge svar på mina frågor.
Varför är mitt hår lockigt? Och varför läker aldrig såret jag har på mitt högra långfinger? Varför finns 20-lappar? Hur kommer det sig att hela klassen i Berts Dagbok inte bara spöar Klimpen istället för att göra som han säger? Varför har jag fått en läxa i NK där jag ska studera stjärnhimlen i en timme?
Det här skulle kunna vara den allra viktigaste frågan; varför äter man banan på en buss som är full med folk så att det luktar banan i en halvtimme? Det här kanske bara är min åsikt, men banan är inte riktigt min favoritlukt.
Och om vi nu ska lägga korten på bordet och vara alldeles ärliga, så tror jag att det finns folk som håller med mig.

Klockan är nu för mycket, jag är trött och har träningsvärk i mina kinder efter all den otroligt oslagbara humor som helgen har fört med sig. Om det nu är ett ställe man kan ha träningsvärk på förstås, men jag tror det.

Godnatt och tack för allt, och lite till.
// Mercy

En smula klokare

Det kan bara finnas en anledning till att ha strumpbyxor, högklackade stövlar och inte bära mössa när det är tolv minusgrader och snöstorm, och det är att omvärlden ska få sig ett gott skratt. Det var det många som fick under de 20 minuter vi tillbringade i busskuren i väntan på frälsning.

Okej, innan ni dumförklarar oss totalt måste vi säga: det var TÄNKT att vi skulle hinna med den tidigare bussen och slippa all väntan, snabbt ta oss in på stan och krypa ner i en skön stol på första bästa fik. Då behöver man inte täckbyxor.
Men om man däremot fått fram fel tidtabell på internet och det visar sig att bussen är ovanligt sen, då kan det bli en alldeles förfärligt lång väntan och då undrar man var mammas allas visdomsord om långkalsonger och fuskkrage glömdes bort!

En annan och betydligt viktigare fråga är ju, varför stannade ingen bil och plockade upp oss i stället för att skratta!?

Till sist gav vi i alla fall upp och begav oss hem, och med förfrysta tår och snorig näsa svor vi på att aldrig vara så här dumma igen. Aldrig mer en dag i snöstorm utan täckbyxor! Nu sitter vi istället i köket, hopkrupna med överdragsbyxor och tjocksockar, ljäppandes på ett glas oboy och hemlagad toast och vi mår förmodligen precis lika gott som vi gjort på något av stadens caféer. Här planerar vi att stanna tills nöden tvingar oss ut igen.

Strumpbyxorna kan vi ha någon annan dag, alternativt vara fina i dem för varandra i våran trygga lya där värmen sällan understiger 20 grader. Snyggt är helt enkelt inte snyggt när det inte är funktionellt. I varje fall var nog vi mer sugna på att byta till oss pensionärernas underställ än vad dem var sugna på att byta kläder med oss, och vi förstår dem.

Vi som lärde oss en läxa
// 54 & Mercy

VICTORY

Stor pokermatch mot flertalet etablerade lirare, och vilka tror ni vinner? YOURS TRULY 54 & MERCY! 7 killar hade modet att utmana så vi slog ihop oss i ett lag och utklassade allihopa. Målet var att vi inte skulle åka ut först, men är man födda stjärnor så är det inte så mycket att göra åt saken. Där satt dem med sina regler och taktiker, men segern den tog vi.
Vinstsumman på 100 riksdaler ska vi festa på imorgon med latte på stan!

Sover gott inatt
// 54 & Mercy

Smarta små änglar

Skolan är bra. Skolan är kool. Man får lära sig så mycket vettigt i skolan nuförtiden. Idag hade vi två intressanta lektioner efter lunch, jag tänkte att jag skulle berätta lite kort om vad vi fick göra.

På Svenskan läste vi om hur Robinson Crusoe hade listat onda och goda saker när han blev strandsatt på en öde ö. Det stod t.ex:
 
"Jag är alldeles ensam utan redskap och med små utsikter om att bli räddad, 
men jag överlevde till skillnad från alla mina kamrater som drunknade i havet".

Vi fick sedan i uppdrag att göra liknande onda och goda-listor över våra liv. Några exempel:

"Klockan är mycket
men den kunde varit mer"

"Mitt hår torkar sakta
men det är vackert"

Han hade nog inte så stora problem den där Robinson, egentligen.

På psykologin pratade vi om negrer. Vi fick lära oss att negrer har mörkbrun eller svart hudfärg, ulligt hår och klen skäggväxt. De kännetäcknas också på sina stora, bulliga läppar. Vår lärare lade sedan fram ett papper på OH-apparaten där vi själva kunde läsa oss till att de inte behöver några kläder eftersom de lever i ett så varmt klimat, att de är barnsliga, ytterst opålitliga och står på en låg utvecklingspunkt. Tänk vad lite man visste om negrer.


En förklädd neger

Nu ännu smartare
// 54

(Negerfaktan enligt "Folkskolans Geografi" av Thors-Jansson, Helsingfors, 1925. Liknande fakta finns att hitta i rapporten om 'Afrikaner i Svenska skoltexter 1768-1920')
http://www.studentlitteratur.se/files/sites/svensksakprosa/Ajagan-Lester_rapp13.pdf

Yttrandefrihet

Fikat, skolan, ca 14.12 en vanlig tisdagseftermiddag. Jag sitter och leker med sylt-dinosaurien som Erik gjort i min filtallrik. Amanda berättar hur det gick till när hon skulle boka halkbana.

Amanda pratar ganska ofta. Ganska ofta pratar hon ganska mycket. Det är egentligen inget fel med att prata ofta och mycket skulle jag nog säga. När man sitter och leker med sina syltdjur eller äter en äggsmörgås eller vad man nu gör så är det ganska skönt att ha någon annan som håller låda, och det gör Amanda. Hon pratar på om hur halkkursen var full  och om hur hon känner paniken för att hon måste göra den snart så att hon hinner ta körkortet innan sin granne Daniel gör det eftersom dom har någon slags tävling om vem som gör det först.

Så får jag en tanke, som man så ofta får när man sitter i ett samtal med andra. En tanke som reflekterar det aktuella ämnet och som man känner att man skulle vilja dela med sig av till resten av gruppen. Det är oftast sådant som för samtalet vidare, bryter den pågående monologen och skapar en dialog. Svar brukar det kallas.
Men tydligen är svar inte alltid accepterat.
När jag öppnade munnen för förmedla en liten del av min visdom till resten av omvärlden är detta vad som skedde:

Jag: Alltså jag har tänkt på en sak...
Amanda: Ursäkta!
Jag: Va? 
Amanda glömmer helt bort att hon ursäktat sig och pladdrar vidare om någonting annat, så jag omformulerar min korta fråga och ställer den på nytt.
Jag: Vad ursäktar du dig för?
Amanda: Jag ursäktar inte mig, jag ursäktar dig.
Jag: Mig?! Varför då?
Amanda: För du avbröt mig.
Jag: Men då är det väl jag som ska ursäkta mig?
Amanda: Ja men du gjorde ju inte det, så jag fick göra det åt dig.
Jag: Om jag ansåg att jag haft något att ursäkta mig för hade jag väl gjort det? Du hade ju ändå pratat klart.
Amanda: Nej, jag skulle bara andas.
Jag: Ursäkta?
Amanda: Jag har faktiskt väntat hela dagen på att få berätta det här för Louise så tyst nu!

Om man har klarat en lunchrast, två timmeslånga lektioner och en kortrast utan att hinna berätta någonting så viktigt måste det nog vara kris. Jag bestämmer mig för att låta Amanda berätta vidare.
Och berättar vidare, det gör Amanda. Hon berättar hela halkbanehistorien två gånger eftersom jag råkade "avbryta" henne den första gången, ett långt upplägg om den sura tanten på tåget, hon berättar när hennes granne fyller år, vilket pass hon har dagen efter, hon uppdaterar sig om när nästa lektion ska börja. Sen slutar Amanda att prata. Samtidigt som fikarasten slut. 

Jag vet inte om jag skulle påstå att det var någonting jättespännande jag fick ta del av. Visst kan det vara intressant att veta när hennes granne fyller år, men jag känner ju honom inte så jag har ändå inga planer på att gratulera. Fast med tanke på att hon nu faktiskt hade hållit allt detta inom sig hela dagen var det nog bra att det fick komma ut. Om inte Amanda pratar av sig allt sitt tiominutersprat ibland så sprängs nog Amanda.

Min fina tanke fick dock aldrig komma till väders. Amanda hade några stopp i sitt berättande där jag funderade på att lufta munnen, men jag kom fram till att det nog bara var "långa andningspauser" och höll käft.

Men det kanske var lika bra det, jag ser allt detta som ett tecken. Världen är nog inte riktigt redo för min stora visdom. Än.

Thoughtful
//54

Veckans onödiga

Veckans macka går onekligen till den varelse som bor i mitt hus och kallas för hund, bara för att han ska ha något annat att ha i sin trut när vi är ute och går än min vante. Det blir faktiskt väldigt kallt om handen när det är alldeles för många minusgrader, som det faktiskt är ganska ofta.
Men hur dum får man va, tänker du, ge hunden en pinne. Men HA säger jag! Tro inte att jag inte har provat allt. Det slutar alltid med att han spottar ut den fina pinnen/snöbollen/vissa gånger nåt riktigt sjukt som sitt eget koppel, istället tar han av mig min vänstra vante för att sedan bära den till dörren, lägga ner den fint innan han sätter sig ner och förväntar sig att jag ska ta av honom sitt koppel och sedan släppa in honom.
Svaret är nej, han är inte normal.

Veckans puss går till 54, som så fantastiskt underbart ringde och förgyllde min kväll. Jag satt här i min ensamhet och funderade över livets stora gåtor, och hon bara ringde. Vilken kvinna!

Barty är ett underskattat uttryck förresten. För er allmänt obildade som inte vet vad barty betyder, se Sunes Jul.

Jag citerar min största idol och säger
"I don't think about the sunshine
or the moon or the stars,
I don't believe them anyway."
// Mercy


Nä nu

Vem var den anonyma kommentatören som försökte röja min identitet efter gårdagens inlägg?! Själva grejen med att ha en hemlig identitet är ju just att den ska vara hemlig om man inte fått veta om den!

Kliv ut i ljuset din fega rackare eller sluta åtminstone avslöja mig anonymt.

Annoyed
//54

En ordagrann citering

Min syster anna gillar inte att bli felaktigt citerad. Eftersom hon dessutom råkar vara vår mest hängivna läsare av bloggen ska jag nu se till att citera henne rätt!

Först en liten dikt:
"Anna, Anna du är så fin
Jag gillar så din glada min
Önskar få se ditt mysiga flin
Fast just nu är det nog mer ett grin.."

Vi kanske skippar dikten. Här kommer i alla fall citeringen, frågorna baserade på blogginlägget "Min stora skräck".

**** ******** (Sweden) skrev
klockan 11:32 igår

 Det är ett par saker jag bra gärna skulle vilja ha svar på:
1. BRUKAR du kolla dig i spegeln naken?
2. Tror du att det är glassigt att vara gatuliggare?
3. När fan ska jag få framstå som nåt annat än en jävla idiot som säger "sillisar". (Ska du citera mig, så gör det korrekt!) och varför får jag ingen credd för att jag stog i en timma och skar ut en marsipanprinsessa?
4. Hur hade du tänkt fästa nappflaskorna, och vilken sorts tröja ska du ha utanpå?
5. Vad ska du ge Elin när hon fyller år?

*** ********* skrev
klockan 21:18

Självklart ska du få svar!
1. Ja, brukar inte du?
2. Nja bara ganska slappt. Har aldrig sett dem göra speciellt mycket mer än att ligga utanför systemet eller samla tomburkar.
3. Ursäkta mig om jag inte minns vårt samtal riktigt ordagrannt. Ska åtgärdas, nästa gång bandar jag! Bild på tårtan kommer på bloggen inom en snar framtid.
4. Var mer bildligt talat. Annars minns du kanske "äggsepareraren" (mjölkuppsamlaren) som mormor köpte på loppis i Blåviksjön? Den går nog utmärkt att både gömma i BH:n och fylla med mjölk.
5. Svårt att ta på facebook, jag är trots allt vän med alla mina systrar.


P.S. Ostbyxa är ett utomordentligt vackert ord. Är det giltigt får det ta pyjamasbyxans plats.


Taget på orden!


Yours truly
//54