Mangomongo

Jag fattar inte varför min mamma köper en mango-fruktglass, ställer den på bänken så att den tinar och sedan slänger bort den. Jag förstår bara inte.

"Jag tror att det är viktigt att man inte blir för utflippad alltså, då kanske man hamnar på nåt mentalsjukhus eller nåt." Mr Stihl

//54

Inte size modell, men kanske size sprint?

Först och främst vill jag bara säga att det är roligt att Västerbottens Folkblad hittat hit. Jag vet inte riktigt hur ni lyckades med det, men roligt är det. Välkomna.

Jag bestämde mig för att komma i beachform detta år. Det flesta år tillämpar jag bara uttrycket "man tager vad man haver" och nöjer mig med det, men för att undvika att se ut som en stoppad korv när jag glider fram på röda mattan i min vackra klänning i juni så tänkte jag att det var dags för en förändring. Jag la ned det här med godis, chips och "efter middagen-kakor" (well, sort of) och försöker nöja mig med godsaker på helgerna. Går faktiskt relativt bra.

Inatt drömde jag dock om mat. Jag och min goda vän Alex sitter på Kolmården och kollar på delfinerna, när det plötsligt faller ner en jättelik pizza (ungefär en halvmeter tjock och tre meter i diameter) i vattnet mitt framför oss. Vi kastar oss ner i vattnet och börjar käka på den jättelika pizzan, och upptäcker - det finns strips också! Lyckliga som få käkar vi vidare på pizzan (som inkluderar alla mina favoritpålägg) tills den plötsligt försvinner. Poff! Bara sådär.
Jag säger till Alex:
- Konstigt, jag känner mig inte ens mätt!

Nej, du blev inte mätt, idiot. Det var EN DRÖM!

E: 54, häng med mig på pizzabuffe!
Jag: Tyvär, det går inte. Jag ska komma i beachform.
A: Hahahah, du är ju släggkastare. Lycka till!

Försöka duger
//54

100428

Var inne på ICA tidigare idag och chillade, helt plötsligt fick jag se detta:



Hade gärna tagit en egen bild men min telefon valde att strejka för stunden så det gick lite sämre.

Sånt här gör mig så jäkla irriterad, det är ett bröllop, inte nåt jävla jippo! Visst, skitskoj att dom ska få gifta sig och mysimysa tillsammans på en smekmånad som JAG kommer att betala med MINA skattepengar. Statskyrkan i Stockholm kommer att renoveras inför bröllopet för flera miljoner kronor, och vars tror vi att dom pengarna kommer ifrån? Troligen är det skattepengar. Jag vill att mina skattepengar ska gå till att göra tillvaron bättre för ungdomarna i skolan, gamlingarna på hemmen och de sjuka människorna på lassaretten. Jag vill inte betala för att Viktoria och What'shisname ska ha värsta vuuurstingbröllopet som ingen ändå bryr sig om. Jag vill inte heller betala för att landstingsråden ska höja sina löner med 10000 kr i månaden eftersom att dom inte bara har ett jobb, dom har ett ansvar också. Men tala om för mig vem som inte har ett ansvar på sitt jobb?!

Sen så hatar jag även människor som inte kan köra bil. Mötte senast i måndags en medelålders tant som körde på helt fel sida av vägen och tittade på mig som att jag va dum i huvudet och var ivägen. Jävla idiot. Dagar som denna ser jag ingen annan återvändo än att helt enkelt rösta på Kalle Anka-partiet. Bredare trottoarer och billigare sprit, då kan jag i alla fall dränka mina sorger i den billliga alkoholen och inte va rädd för att ragla ut på vägen när jag ska hem.

Ja, möjligheten finns att jag befinner mig lingonveckan.
// Mercy

"Mänskligheten är antingen på väg mot en ny början... eller mot slutet" (citat Mr Stihl)

Det här håller inte längre!

Helt sjukt vad less jag blir. Mongolider!

Alltså, jag fattar inte hur man kan sakna så mycket vett att man inte vet hur man ska föra sig på en vanlig gång- och cykelväg. Det är faktiskt inte SÅ svårt.

54:s enkla skola för hur man sköter sig på en gång- och cykelväg:
Gå INTE på cyklisternas del av banan. Stanna INTE mitt på vägen, varken när du är själv eller går med hela ditt fjortis/pensionärs/mamma/motionsgäng. Gå INTE själv på ena sidan vägen, med din kopplade hund på den andra sidan. Åk INTE skatebord om du inte kan hålla balansen utan att vingla över hela vägen.

Fast, när man ska lära någon någonting ska man tydligen undvika ordet inte. Vi vänder helt enkelt på det: Håll er ur vägen era jävlar!

Jag hatar er!

Nu måste jag verkligen skaffa en ringklocka till min cykel, innan jag går ut på stan och tar livet av någon.

Det är inte lätt att leva när världen är full av idioter!

//54

Hello sunny (?) tuesday

Jag hatar lokalbussarnas nya sommartidtabeller.
Igår fastnade jag på Marieberg. Idag lär jag väl mest troligt fastna här ute på Umedalen. Kul.

Minns ni de här MAX-skattkistorna med glass som fanns när man var liten? Glassen var väl egentligen inte så god, men oh så spännande det var att få se vad som fanns i lönnfacket i botten när man ätit upp hela glassen! Oftast var det någon liten gnugg-tatuering eller ett klistermärke, men lika glad var man för det. Sedan kunde man ju leka med skattkistan också.

Undrar om en gnugg-tatuering skulle lätta upp mitt hat mot sommartidtabellerna litegrann? Hade MAX-glassarna funnits kvar hade jag köpt en, hoppats på en tatuering och testat. Nu får jag kolla på ett avsnitt med Digimon istället. Det är väl sådant som håller dagens ungdom på gott humör.

//54

Hi gorgeous

Lördagslunch hos mormor och morfar, alltså för ca 60 timmar sedan. Konversationen sker vid köksbordet i en brun treplansvilla i inlandet.

Pappa: Har du färgat håret igen?
Jag: Nej, faktiskt inte! Tycker du att det ser ljusare ut?
P: Det ser annorlunda ut.
J: Jag tror att det blekts lite av solen faktiskt.
P: Det ser då betydligt bättre ut än vad det gjorde tidigare!
J: Jaha, tack... antar jag.
P: Nu är det ju som mer råttfärgat liksom, och det är ju betydligt snyggare än det du hade innan!

Alla i familjen, inklusive mormor och morfar, sitter nu tysta och stirrar på pappa.

Pappa: Jag ska nog bara vara tyst helt enkelt...

//54

Stereo Love

Jag SKULLE inte skriva om det här på bloggen men det går inte längre att låta bli!

Jag kan inte hjälpa det. Det går bara inte att glömma känslan. Linjerna. Lacken. Doften. 0-100 på nolltid. Backsystemet. Inredningen. Lamporna. Styrservon. Stereoanläggningen. Allt. Kort och gott. Allt.
Den var, helt enkelt, perfekt. Jag älskar den.

Grattis 54, du är kär i en bil. För ett halvår sedan var du kär i din sittpuff. För några månader sedan var du kär i din Fendergitarr. Sjukt hälsosamt.

Tänker du försöka dig på någonting levande snart eller står ett shoppingfynd från Milano på tur härnäst?


Ensam singelbanan söker typ smartare sällskap än vad jag gör

"Man får skratta sig lycklig att alla inte är lika smarta som en själv, då skulle det bli så hård konkurrens"
Mr Stihl

//54

Love is a game for two

Tänk så mycket fula skor det finns egentligen.



// Mercy

100426

Alltså det här med studenten har jag funderat mycket över. Ska man ha samma klänning på dagen som på kvällen? Och om man inte ska ha det, ska båda vara vita? Det må vara ett i-landsproblem, men det är lika jobbigt för det. Har precis läst ut "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson förresten, och ska jag vara helt ärlig vet jag inte om jag någonsin tänker äta igen.

Puss
// Mercy

Floden finns i dig



100425

"Lät du henne komma närmre, var hon vackrare än mig? Ja, det finns dagar då jag tänker mer på henne än på dig." Melissa Horn - Lät du henne komma närmre

När dagarna i ens vardag tappar all förmåga att på något sätt ens vara lite uppfyllande och meningsfulla är det alltid bra att man kan stoppa huvudet i sanden och hoppas på en lite lättare tillvaro inom en förhoppningsvis inte alltför avlägsen framtid. Jag gick ifrån att ha en massa friska och härliga människor i min omgivning till att helt plötsligt måsta leta i alla skrymslen och vrår efter dom som inte lyckats bli inlagda på sjukhus med olika allvarliga åkommor och kanske inte ens kommer levande därifrån. Funny thing about life det där, det vänder så fort.

Ibland funderar jag på om det finns en gud, oftast kommer jag fram till att det inte kan göra det. Om det nu mot all förmodan gör det tror jag att han är en riktigt elak liten jäkel. Häromdagen, under en av mina absolut värsta bitterfittadagar, hade jag en lång diskussion med en okänd man från Jehovas Vittnen som kom och knackade på dörren och frågade om jag någon gång hade känt guds närvaro. Jag upplyste honom om att jag inte hade det, sedan på något vis kom vi in på om gud finns, och om han i så fall är god eller allsmäktig, för enligt min åsikt kan man inte vara båda delarna. Då skulle inte världen se ut som den gör. Hur som helst slutade den här diskussionen med att jag i princip slängde igen dörren i ansiktet på den här mannen för jag blev bara irriterad. Ibland får jag för mig att det kanske finns någon högre makt, men det håller på vara så långt mellan gångerna så jag tror inte riktigt på den teorin längre. Jag får be om ursäkt om jag händelsevis trampar någon på tårna med mina åsikter, men jag kan inte anse att man kan vara både god och allsmäktig när barn dagligen blir slagna och sexuellt utnyttjade av sina föräldrar, eller kanske när ett halvt land ödeläggs i ett jordskalv. Jag får inte ihop det.

Säg ingenting till mig, jag ser allting ändå.
// Mercy

VECKANS ORGASM

Idag lyssnade jag på P3. De sände programmet "Flipp eller flopp", där de presenterade den i Europa redan väletablerade artisten Stromae. Inte så tokig faktiskt. Bestäde mig för att kolla upp honom, och det hela blir ju inte sämre av att han är löjligt snygg. Åtminstone på sina singelomslag. Han är i alla fall helt klart värd att vara veckans njutning!





Det kommer flera


Thursdays

Mr Stihl bestämde sig för att ge sin syster "Ett vitt linne, klänning, jag vet inte vad det kallas, och en halsduk" på18-årsdagen. Jag tror hon kommer gilla det.

Tack för kvällen tjejer! Hoppas allas investeringar blir välanvända ;) och "Jonas" behöver nog inte tvivla allt för mycket, även mina är beställda av en anledning!

//54

Premiär för ett geni!

Häromdagen skulle jag åka buss, långt. Eftersom jag inte hade jättestor lust att trängas med någon annan människa på mitt lilla dubbelsäte försökte jag se lite otrevlig ut, men med mitt gnistrande leende gick det väl sådär. Självfallet kommer det fram någon idiot till människa tillsist.
Människa: Är det ledigt här?
Jag: Ja.
M: Jaha. Vad trevligt!
M: Får jag sitta här?
J: Haha, ja det får du väl...

Killen luktade rök, pillade konstant med snusdosan, hade typ två framtänder och skor jag inte ens skulle rekommendera för farsan om vi bråkat två månader i streck. Till en början satt vi båda rätt tysta, men snart vände sig killen mot mig och frågade:
- Du... vad tycker du egentligen om vintern?
Jag tänkte, killen har tappat det.
Jag: Den är mörk. Och kall.
Killen: Ja... det har du fan rätt i. Shiiet alltså.

Killen fortsätter att ställa lite frågor om, ja, allt möjligt faktiskt. Bor jag i radhus? Kollar jag på någon TV-serie? Pluggar jag på komvux? You name it!
Dock kläcker han själv en del sköna citat också. Efter ett tag ändrar jag min uppfattning, killen är faktiskt inte tappad. Han är ett geni!

Dagens Mr Stihl:
"Alltså, jag missade alla bussar var enda dag den här veckan, så nu har jag skrivit upp alla tider på armen så att jag ska komma ihåg dem!"



Och ja, det kommer flera!

//54

Rätt tid fel plats?

H&M:s underklädesavdelning:

Jag: Varför säger du inte bara Sigurd?
Vän: Jag känner så många Sigurd att jag har fått ge dem olika smeknamn! Kock-Sigurd, Kalix-Sigurd, Kyrk-Sigurd...
J: Kyrk-Sigurd? Varför kallas han Kyrk-Sigurd?
V(högt): För att han gjorde det i en KYRKA!
Folk runt omkring blir väldigt, väldigt tysta.
J: Ehm, men du...



P.S. Sigurd är ett något fingerat namn.

//54

Breakdown

Det är som det stora S:et i Sjukt.
Stora D:et i Dumt.
Stora M:et i misstag.
Stora K:et i Kommande katastrof.
Stora O:et i Operation omöjlig.

Så VARFÖR ger jag inte upp på en gång då?
Jag måste ju vara helt jävla dum i huvudet.

//54

Säkert signalement

"Nä, egentligen ser han väl inte ut som någon våldtäcktsman... men han hade ju jacka på sig!"

//54

Världsuppdatering

Mercy JR väljer idag att gästblogga om:

Bästa filmerna:
Jag rekomenderar filmerna : Alla Pirates Of The Carribean, Alice i underlandet ( otecknade), Kalle och chokladfabriken m.m. Jag gillar Pirates of the Carribean för att dom är läskiga, spännande och lite humoristiska. Alice i underlandet tycker jag om för den är spännande, lite sorglig och bra. Kalle och chokladfabriken tycker jag om för den ser så god ut. Tänk om man fick stiga in i fabriken. Jag skulle äta som aldrig förr. Det var mina
favoritfilmer men det finns fler bra.

Framtiden:
Till helgen ska jag fara till min mormor&morfar tror jag. Jag ska skjuta pilbåge. Det är hur kul som helst. Jag längtar tills sommaren. Det är nära nu.

Att mobiltelefonin kryper allt lägre ner i åldrarna:
Jag tycker det är konstigt att det finns vissa i min klass som har haft mobiltelefoner ändå sedan dom gick i förskolan. Lite underligt tycker jag. Men alla har väl olika tycken om sånt.

Detkommermera:
PS. Dom som har denna bloggen är bbbbbbbbbbääääääääääässsssssssttttttttt!!!!!!!!! DS.

//Mercy JR, 11 år


Ang. Nån slags galenskap det också

Bjuder på en bild på undertecknad från fjällen!



//54

Skyltserien



Hittad på Noliaområdet.

//54


Kändisspotting med 54


Den entusiastiske killen med tove-skylten i idol-kvalet. (Känd från Facebook)


//54

Busigt

Hehe.

//54

"Eller dröj kvar i två timmar till"

För om- eller avbokning, tryck 1.
För medicinsk rådgivning, tryck 2.
Eller dröj kvar.

Jag dröjer kvar.

För om- eller avbokning, tryck 1.
För medicinsk rådgivning, tryck 2.
Eller dröj kvar.

Jag dröjer kvar.

För om- eller avbokning, tryck 1.
För medicinsk rådgivning, tryck 2.
Eller dröj kvar...

Smart j*vla telefonsvararsystem.

//54

Skönt med Odjuret

Igår fick min mor reda på att jag äntligen skaffat kavaljer till sudentbalen. Trots lättnaden (det var ju på tiden!) blev hon nog lite besviken, hon har inte direkt dolt sin önskan om att jag skulle gå med min på hemmaplan välkända malefriend (bra killkompis, inga andra snuskiga associationer tack).
Hon ville i alla fall hemskt gärna att jag skulle visa en bild på den nya stjärnan på facebook, eftersom hon varit med om att man kan se sådant nuförtiden. Jag antar att det är vilktigt för en mor att se till att döttrarna gör bra balval eller nåt i den stilen - så jag bestämde mig, mot bättre vetande, för att göra henne till lags.

Jag klickade mig runt på sajten för att hitta en rättvis bild av killen (han är inte överdrivet fotogenisk kan nu jag konstatera) när mamma i förbifarten fick en glimt av något oseriöst fotografi.

Mamma, drar efter andan: Han röker!!!
Jag: Njae, inte vad jag vet. Inte när jag är med i alla fall.
M: Men jag såg ju på bilden...
J: Vi kanske ska se om vi hittar ett annat foto. Här.
M: Oj...Men han ser ju faktiskt bra ut.
J: Jaha, och vad trodde du då?
M: Få se en till bild.
J: Hm, okej... Den?
M: Ja, dom är ju förstås lite suddiga. Har han ingen sådan där blogg eller nåt?
J: Haha, han är nog inte riktigt bloggtypen.
M (lite irriterat): Nähe. Men finns det inga fler bilder?
J: Typ inte.
M: Det var ju dumt. Är han längre än dig då?
J: Ja, en bit tror jag.
M: Äldre än dig?
J: Avgångselev.
M: Jaha! Eller, jaha.
Hon studerar den förstorade bilden en stund, och säger sedan nedsättande: Du, han är en sådan där dryg typ va?

Att jag skulle kunna gå med någon som BÅDE är schysst och ser bra ut KAN ju bara inte vara möjligt.
Så, när ni ser en blondin med en 20cm kortare kille (som röker på röda mattan, är 2 år yngre än henne, rätt ful och allmänt dryg) så vet ni var ni har oss.
Det är skönt att veta att min mor har så höga tankar om mig.



Hoppas för din skull att du inte läser bloggen
//54

VECKANS ORGASM

Inte mer än rätt!



Flickor, Ni vet vad han heter.
Pojkar, låt oss presentera: Joel Kinnaman.

Det kommer flera

Nån slags galenskap det också

Påsk i fjällen. Pappa är inne i skidstugan och köper liftkort åt sig själv och barnen (hur gamla är barnen?) 18, 20 och 26 år gamla(!). Tillsammans skidar vi ut i backen tillsammans och möter familjen Svensson och familjen Karlsson med barnen Oskar 8 och Klara 5, varav Klara fortfarande åker i barnsele, Oskar gör en bättre 180 än vad jag gör och föräldrarna hade en skoter i sin släpvagn på fjällenresan. Vi å andra sidan lastade våran släpvagn full med mat. Och en liggpulka.

Den liggpulkan får vår stackars far dra med sig upp på fjället när familjen stakar sig dit på längdskidor. I de flesta familjer brukar liggpulkor innehålla en bäbis. Vår pulka innehåller mängder med täckkläder och mat till en armé. När vi väl kommit upp är solen borta, ingen njuter och vi åker hem. Hela vägen ner skrattar vi åt pappa som inte kan undvika att ramla med pulkan.

Pappa - som spillde ut sin mat efter att han hämtat cola och vatten till hela familjen. Pappa - som tvingas med på längskidor nästan varje dag (mammas påhitt). Pappa - som fick gå uppför hela slalombacken när barnen ville ha våfflor.
Stackars pappa.

Mamma kommer på att vi ska åka lite - eller ska jag säga "lite" - längdskidor igen. Bara dryga två mil. Mamma veteranmästare, dottern gyminstruktör och dottern släggkasterska (ps, döttrarna gyminstruktör och släggkasterska har INTE träning som lämpar sig för detta). Två och en halv timme senare är skidgänget - inklusive alla deras kroppsdelar - framme, om än något tröttare. Döttrarna vill nästan dö, men inte riktigt. Mamma vill njuta i solen (det finnss ingen sol) jag vill ha med choklad (det är slut på choklad) och systern vill kissa (men inte på vägen).

Äntligen - nu åker vi hem. Somnar.

Vaknar av att ena systern petar mig i näsan. Nej, vi är nog ingen vanlig familj. Men vi har det trots allt rätt bra ändå.

Trött men glad
//54

Glad påsk?

Det är stjärntecken hit och dit, och är det inte det så är det någon som behöver nya spikar i Farmville. VEM FAN BRYR SIG? Allt tjafs på facebook håller på att göra mig galen, låt mig snälla stoppa fingrarna i halsen och kväva mig själv. Nämen just ja, på det här viset får man inte vara. Det är såna som jag som skapar hat på internet.

"Whenever I'm sad I just stop being sad and be awesome instead! True story." Jag älskar Barney Stinson.

Igår på jobbet skulle det sys i en liten pojkes haka, han skrek så fort han såg mig ta på mig ett par handskar och plocka fram smärtstillande i en liten spruta. Men då gjorde jag en liten luring, jag tog fram ett par handskar som han fick ta på sig och berättade hur frän han kommer va på dagis när han har stygn på hakan. Lika frän som Börje Salming. Psykologiskt av mig, eller hur? Sedan så lärde jag honom säga "legen...wait for it...DARY!". Och hoppsan, sedan var allt visst över och han hade inte känt nånting. Jag blev så stolt när han berättade för sin mamma att dagis imorgon skulle bli legen...wait for it...DARY! Fick nästan några tårar i ögonen när han pussade mig på kinden och sa att jag va legen...wait for it...DARY!

Det är så härligt med ställen där man måste le, för då glömmer man allt annat för en stund.
// Mercy