Just in case

Alltså, jag kom just att tänka på en sak. Om man håller på att bli våldtagen och skriker ut någonting i stil med "Jag har könsherpes!" eller "Jag har AIDS!", skulle verkligen våldtäcktsmannen våga fortsätta då? Skulle han kanske åtminstone ta på sig en kondom?
Värt att tänka på.

//54

Vilken festtyp är du?

Partydjuret, 80-160 poäng
Du är helt galen i att festa och gör det så ofta du bara kan. Du flänger runt på dansgolvet som en galning och bjuder gärna på ett sång- eller dansnummer. Ibland går det över gränsen och du ångrar dig dagen efter. Du omger dig helst med likasinnade och upplever ofta att folk är tråkiga som inte kör ditt tempo.

Stämmer väl ändå inte? För mig finns det nämligen ingen ånger!

Krogen imorgon!

OH MY DOG

Kvällen får livas upp lite med en film på vår allas nya favoritkatt. Okej, vi gillar egentligen inte katter, men skulle vi välja någon är nog denna att föredra - näst efter den animerade katten Gustaf.



Förresten, jag vill se den animerade Katten Gustaf filmen igen! Och Pocahontas, det var länge sedan. Filmkväll?

//54

Happy fucking birthday or something?!

I skrivande stund har jag exakt tre timmar kvar av min barndom.
Tre ynka timmar.
Endast 180 minuter kvar tills livet är mitt, och endast mitt.
Det känns både spännande, hoppfullt och uppfriskande.
Och förjävligt.

Jag vet att mina föräldrar inte kommer att överge mig bara för att jag fyller 18 år. De kommer fortfarande att bjuda in mig på julafton, ge mig mat när jag är hungrig och bidra med pengar när jag har det tight. Vad som skrämmer mig är de inte behöver det. Och att JAG KAN överge dem.

Jag bor redan hemifrån. Jag vet hur man tar hand om ett hushåll. Jag klarar mig rätt fint på egen hand, och jag reser gärna runt i Sverige och övriga Europa utan att snacka speciellt mycket med päronen. De har, som de själva säger, inte alls speciellt mycket att säga till om i mitt liv. För dem har jag nog redan varit myndig sedan den dag jag lämnade huset.

Dock har de två rätt till att hålla koll på mig. De har rätt till att justera min ekonomi, och det är fortfarande dem jag måste prata med för att kunna beställa resor och artiklar via internet. Jag måste, vare sig jag vill eller inte, någorlunda regelbundet hålla kontakten med mina föräldrar för att kunna styra min vardag.
Men med myndigheten kommer friheten. Jag behöver dem inte längre. De behöver inte hjälpa mig.

Samtidigt som de ansvarsfulla banden bryts står jag dessutom utanför alla de lagar som skyddar mig. Har jag nu en affär med en 30-årig överordnad är jag inte längre utnyttjad, bara dum. Säljare har rätt att lura mig. Jag är inte längre "bara ett naivt barn". Jag är för guds skull snart gammal nog att skaffa egna barn! Fysiskt, i alla fall. Mitt mentala tillstånd får väl just nu beskrivas som ett vrak.
Ett ungt vrak som endast timmar ifrån nu, ska till att bli vuxen.

Jag hoppas och önskar att mina föräldrar, tränare och svenskalärare har lärt mig vad jag behöver veta om källkritik och lurendrejerier för att klara mig här i världen, så att jag inte går på någon stor nit som nybliven vuxen och blir av med alla mina pengar till någon lokal industri i Uruguay som leder till att jag tvingas leva på gatan och käka kottar i resten av mitt korta liv som varar i 36 år innan jag blir cancersjuk och fryser ihjäl.
Jag menar, inte behöver det väl bli så illa?
Blir det nu det ändå så finns det väl åtminstone dem, som faktiskt skött det ännu värre.

Happy birthday, or whatever
//54

Mysterium

Jamen hur kommer det sig egentligen att man kan bli så otroligt glad över att få en liten bukett blommor att ställa i en vas på bordet?! Vilken gen är det som triggar igång det här?




//54

VECKANS ORGASM





Den på bloggen första - någonsin - kvinnliga orgasmen!
Kärlek till henne.
Kärlek till hennes musik.
För detta, detta är musik. Den är vacker. Den är underbar.

Det kommer flera

Tankar om vuxenlivet

Jag tror att jag har en liten 18-årskris. Varför? Jo, därför att de följande dagarna kommer att bli de sista tre dagarna jag får tillbringa som barn!
Jag har längtat efter den kommande dagen i årtal. Jag har längtat, väntat, trånat, och tänkt att allt kommer att bli så OTROLIGT smidigt den dagen jag blir myndig!

Jag kommer kunna binda upp mig på  ettmobilabonnemang. Jag kommer kunna sköta min egen ekonomi - HEJ INTERNETBANK. Jag kommer aldrig med behöva förfalska mina föräldrars namnunderskrifter (vet ni hur ofta det krävs målsmans tillstånd egentligen?!) Jag kommer kunna använda mitt eget leg. Jag kommer kunna ta körkort.
Jag kommer helt enkelt ha möjligheten att sköta mitt liv på plats, istället för att lämna över allt det praktiska till två päron som bor 13 mil här ifrån.

Men samtidigt så har allting med en framsida en baksida. Det var inte förrän en vecka sedan jag började inse att även den ljusaste av solar har en mörk fläck...

För det första, jag kommer inte längre att skyddas av FN:s barnkonvention (den som bland annat ger mig rätt till ett namn). Jag kommer inte längre att få ringa till BRIS (jag har aldrig gjort det hittills, men jag funderar på att göra det innan tisdag, bara för att jag kan). Mina föräldrar blir inte längre tvugna att ta ansvar för mig (så om jag rånar en bank som 18-åring är det mitt eget fel). Jag måste börja betala förseningsavgifter till biblioteket (jag kan alltså inte längre behålla böckerna en månad extra bara för att jag inte orkar bära in dem till stan, vill läsa dem igen eller helt enkelt bara känner för att utnyttja systemet en smula). Tandläkare, läkarbesök, bussbiljetter - allting blir snart dyrare, och jag har ingen lust att betala mer för det. Hmm. En smula komplicerat.

Vänners tankar och åsikter:
"Vad blir skillnaden?"
"Du har ju bott själv sedan du var 15 år, känner du inte att du redan sköter ditt eget liv?"
"Tror du verkligen att dina föräldrar skulle överge dig om du hamnade i någon knipa bara för att du fyllt 18?"
"Du är ju fortfarande Guds barn" (sagt av en kille som inte tror på Gud dock...)

Så, vad tar jag mig till?
Mina tankar och åsikter:
Whatever. Jag kommer fortfarande inte att bli mogen nog att avstå från sätena längst upp längst fram i våningsbussen, och min sanna identitet kommer kunna säga hej krogen. Det funkar tills vidare.

//54


Komplettering till önskelistan:


En tremånadersprenumeration på en lokal dagstidning


En stång till mitt... externa intresse


Apropå extern vill jag även ha en extern hårddisk...


...och en datatekniker. Av någon anledning (Johnny) har jag inte haft något virusprogram på min dator sedan i slutet av Juni. Någon (Johnny) avinstallerade det med orden "Det är bättre att virussöka på en jäääättebra hemsida på internet." Dock talade han visst aldrig om vad den hette, och min dator börjar bli misstänksamt långsam...

//54

Fyra klöver

Min mamma har alltid sagt att jag är en tjej född med tur. Hon påstår att jag är det för att jag får vara frisk. För att jag ofta har jobb. För att jag har lätt för mig i skolan och får bra betyg i de flesta ämnen. För att jag lär mig snabbt. För att jag är uppfinningsrik. För att jag har vänner, och folk som ställer upp för mig. För att mina problem på något sätt alltid verkar lösa sig.

Jag håller dock inte med mamma. Varför skulle jag vara född med mer tur än någon annan? Jag vinner inte speciellt ofta på Triss, jag har fortfarande inte gift mig rikt och jag kör - uppenbarligen - fortfarande inte någon ferarri. Jag har ofta jobb för att jag är öppen för det mesta, jag håller mig frisk genom kost och motion och mina medfödda egenskaper kommer säkerligen från mina gener. Var finns min tur? Varför skulle jag på något sätt ha  någon speciell kredit hos fru fortuna?

Jag tycker det finns så många andra personer som har betydligt mer tur i livet än vad jag har. Tänk på de som föddes vackra till exempel - vilka bekymmer möter väl dem här i världen? De vackra människorna som kan leva på sitt utseende, de som kan gifta sig rikt genom sin skönhet och de som kan vifta med ögonfransarna för att få som de vill och allt de vill ha. Hade jag fötts vacker, då hade jag haft tur. Det är någonting jag inte kan åstadkomma med mina egna egenskaper så här i efterhand. Det hade jag fått - med tur.

Men tänker man riktigt noga efter, så kanske, kanske finns det någonting som även de vackra önskar sig högre än sin skönhet. Är inte det full möjligt? Skulle inte det vara väldigt typiskt oss människor, att tråna efter det vi inte fått istället för att inse allt det vi faktiskt har? Vi har alla haft en otrolig tur som fick födas unika, var och en med en egenskap som andra säkerligen avundar, och att få vakna till nya dagar med nya möjligheter? Jag tror innerst inne att vi faktiskt alla haft, och faktiskt dagligen har, en viss portion av tur. Man måste nog bara lära sig att se den för att uppskatta den.

Som idag, när jag ville köpa ett tuggummi från tuggummiautomaten och tänkte att en krona är ganska dyrt för ett tuggummi. Plötsligt ser jag att någon lämnat en krona i tuggummiautomaten, så jag vrider om och får mitt tuggummi helt gratis. Sådana gånger kan jag faktiskt tro, att min mamma kanske har lite rätt trots allt. Jag är född med tur. Precis som du.

//54


100114

"Visste du att vita kläder med färska spermafläckar på blir blå om man slänger dom i tvättmaskinen på en gång?"

Anonym

Nej, det visste jag inte. Men man lär sig nånting nytt varje dag tydligen.

// Mercy


54 18 år!

Coming soon!
Önskelista:



Lyxig uppvaktning (åtminstone någon slags uppvaktning)


Ett mangoberg


En Ferarri, vroom vroom!


En symaskin


En phet födelsedagsfest


Idol-Danny på ett silverfat

//54

Nyförälskad på nytt

Jag har väldigt varierande musiksmak, ena dagen lyssnar jag på Michael Jackson och nästa dag är det Kings Of Leon som gäller. Ibland får jag dock för mig att gå tillbaka och lyssna på gamla godingar på mina spellistor på spotify, mobilen eller ipoden. Alltid kommer jag fram till samma sak, Timo Räisänen är min gud.


About you now (visserligen en cover, men han gör den bättre än originalet så jag räknar den ändå), Creep (samma sak där), Didn't we almost have it all och You shook me all night long är bara några exempel på denna mans godingar.

Han är och kommer alltid att förbli en stor man
// Mercy


Paytime?

- Hej, Karin här.
- Hej, jag jobbade för er den 5/12 och jag har fortfarande inte fått min lön därifrån.
- 5/12 säger du? Nämen det skulle jag ha betalat ut förra månaden!
- Ja, man kan tycka det ja, men jag har fortfarande inte fått mina pengar.
- Nähe?
- Nej. Jag vill ha dem.
- Jaha, men vänta då - *blädder blädder* - men här står det att vi betalat ut den!
- Ja, det står det på min lönespecifikation med. Ni satte in dem på kontonummer **********.
- Så vad är problemet?
- Det där är inte mitt kontonummer.
- Nähe....
- Nä. Jag skulle gärna vilja ha mina pengar nu.
- Men dem har vi ju satt in på ett annat kontonummer.
- Det hjälper ju faktiskt inte mig speciellt mycket.
- Men hördudu. Varför skulle vi satt in din lön på ett annat konto än ditt eget?
- Jag har faktiskt ingen aning. Läs kvittot en gång till och kolla kontonumret jag skrivit upp.
- *Mera blädder* - Ja, här står det ju faktiskt ett annat kontonummer...
- Mitt kontonummer skulle jag tro.
- Jaha, eh, men det här borde vi ju kunna lösa på något sätt... du tror inte att du möjligtvis skulle kunna höra av dig till personen som äger kontonumret och fråga om han kanske kan betala igen pengarna till dig, kanske?

Av alla idioter till människor i världen verkar det som att de allra största samlats på sådana ställen att jag garanterat kommer stöta på dem. Jag blir så less.


Min present till världens idioter 2010, större hjärnor! Eller åtminstone möjlighet att lära sig hur man använder dem.

Fotnot: Karin heter egentligen någonting annat.

//54

100111

Efter att inte ha träffat min kusin på ett tag som hon tyckte var ganska länge så skuttade hon upp i min famn och gav mig en stor bamsekram. Hon började nypa på mina armar och säger efter en liten stund "nämen, vad är det här för potatismos?"

Tror minsann det är dags att börja med armhävningarna igen.

// Mercy


Veckans Orgasm

En gåva till kvinnofolket, och kanske några män också?


Tom Sturridge mina kära vänner, Tom Sturridge.

Det kommer flera


100110

Jag fascineras varje dag över nya saker. Idag, efter en långpromenad med en kär vän, kan jag inte sluta fundera på hur mycket tid vi egentligen lägger ner på att vara irriterade över saker och ting. Det kan vara vad som helst, klåpare som inte kan köra bil, politiker eller kanske en inkompetent människa i ens närhet. Jag började tänka på hur mycket energi det tar från våra liv egentligen, om vi alla började älska och sluta hata i sann Tomas DiLeva-anda så tror jag att världen skulle vara en mycket bättre plats.

Varje dag, i alla fall om jag ser till mig själv, så hittar jag nya saker att vara irriterad över. Det behöver inte vara något speciellt, det enda som behövs är att det stör mina egna rutiner och planer. Jag är en planeringsmänniska, jag måste få planera mina dagar för att jag ska få ut så mycket som möjlgt av dom. För att veta när jag ska stiga upp på morgonen till exempel delar jag in tiden i kvartar, jag behöver exempelvis en kvart på mig att duscha, en kvart på mig att fika frukost och en kvart på mig att smörja in mig efter duschen, sminka mig och fixa till håret. Om någon av dessa aktiviteter tar längre tid än den utsatta kvarten börjar hela min dag dåligt och inget kommer kunna kännas bra på hela dagen. Nu tappade jag tråden lite och kom ifrån ämnet. Det jag ville få fram med detta var alltså att, hur skulle det vara om vi helt enkelt slutar irritera oss på saker och istället bara tar allting med en nypa salt och skrattar åt det?

Det här kommer i alla fall bli mitt nyårslöfte 2010, jag ska sluta irritera mig på småsaker och uppskatta det bra här i livet. För när man tänker efter så har faktiskt vardagen riktigt fina tillfällen att bjuda på, bara man lär sig att ta till vara på dom.


Ha en fin dag, mina kära
// Mercy

Banne mig ett U-landsproblem

Ja, alltså jag har ju påpekat att det har varit rätt kallt i min lägenhet.
Dock har det väl gått lite väl långt när till och med vattenledningarna frysit igen?

Tack och lov har vaktis lagat elementen nu, och det börjar äntligen rinna i kranen igen. Nu ska jag bara vänta i typ 100 år på att varmvattentanken ska fyllas så att jag ska kunna diska och ta mig en dusch.

//54

Pengaflödets starka drivkraft

Idag var en bil ute och brände på Ersboda.
"Släpp av mig på Intersport" sa jag.
40 minuter senare vandrade jag iväg därifrån med ett par skor för 700 riksdaler och en grön mössa. Jag som bara skulle ha ett par gymhandskar.
//54

My united inland of NAKENHET

Okej. Idag var jag på badhuset med min far. Efter mitt simpass bestämde jag mig för att skaffa en schysst solbränna, så jag betalade 40 spänn i kassan och fick en liten silverpolett som till min förtjusning snart skulle bytas ut till vacker brunfärg. Jag log. Jag trippade iväg genom badhuset och kilade in genom de - olåsbara - svängdörrarna som dolde ett flashigt solarium av märket sunlightning (typ...), tvättade av solariet och stoppade i min polett.

Soltiden startar om: 2.00 min.
Jag klädde av mig naken och kontrollerade att ingen såg in över/under/genom svängdörrarna.
Soltiden startar om: 1.28 min.
Jag släppte ut håret och tog av mig mina smycken.
Soltiden startar om: 0.56 min.
Jag hängde upp handduken på kanten av solariet och letade rätt på ögonskydden.
Soltiden startar om: 0.24 min
Jag la mig till rätta i solariet, fällde ned locket och började slappna av. Då såg jag plötsligt det ofattbara, förfärliga, det som bara inte får hända på en kommunal infattning - Det FANNS en inkikningsbar glipa i svängdörrarna, och den riktade sig rakt mot min nakna muffla!
Soltiden startade.

Insyn rakt från motionsbanorna, tack så mycket. Barn var där. Vuxna var där. Min pappa var där. Alla såg. Ingen kunde missa det.

Orkade jag då stiga upp och ta på mig badräkten för att skona det badande, trots att min soltid hade börjat och att jag skulle riskera att få en icke-okej trosbränna?
Nej, givetvis inte.

Istället la mig till rätta, särade på benen och solade vidare. Jag menar, whatever.

//54

VAIN

Jag vill färga håret, byta ögonfärg, bleka tänderna, slipa huden, vaxa benen, bikinilinjen och armhålorna, sola fram en vacker brunfärg, permanenta mig, manikyrera naglarna, gå en make-up kurs, färga och plocka fransar och bryn, få en smalare midja, slankare lår, fastare rumpa...

Vad är det egentligen för fel på att bara vara precis den jag är?

//54

BRÖST (erkänn, ni läser)

Helt seriöst vad är det för fel på bröstvårtorna när de börjat ömma 24/7 som aldrig förr?! Jag kan helt seriöst inte ens ta av mig BH:n utan att känna hur det ilar från vårtspetsen hela vägen in till revbenen (det är i och för sig inte speciellt långt, men kort smärta är också smärta) och det stör mig!

Som en parantes är jag dessutom helt övertygad om att mina bröst faktiskt växt under de tre senate dagarna. Grattis, det tog ju bara nästan 18 år för dem att börja med det. Kan detta ha ett samband?

Äldre och klokare, upplys mig om ilande nippels!

//54

I en familj där vi står för våra åsikter röstas det rött

Mamma: Du ska bli läkare.
Jag: Jag vill inte bli läkare. Jag blir hellre rörmokare.
M: Jag som trodde att du skulle bli rik.
J: Jag ska bli rik. Pappa sa ju att man tjänar bra som hockeyproffs, fotbollsproffs eller rörmokare.
M: Först ska du bli läkare, sedan ska du forska inom medicin.
J: Jag vill inte bli läkare, det är värdelöst. Allting jag reparerar kommer ju ändå bara att hålla i typ 80 år till. Det är ovärt. Jag kan bli fysiker istället, då kan jag uppfinna saker som löser världsproblem tusentals år framåt!
M: Vad skulle kunna vara viktigare än att rädda en människas liv?
J: Att lösa världens energiproblem och på så vis rädda miljoner människors liv kanske?
M: Du är ju mitt sista hopp till att få en Nobelpristagare!
J: Ja, men det kan jag väl bli i fysik också?
M: Inget Nobelpris är så coolt som det i medicin.
Pappa: är inte alla Nobelpris rätt coola?
M: Nej, litteratur är bara töntigt. Medicin är det enda som egentligen betyder någonting.
P: Jag tycker att piserna i fysik och kemi borde vara de bästa.
J: Jag med, speciellt fysik.
Syster: Astrid Lindgren var ju bra.
J:?
M: Du skulle ju lösa cancerns gåta!
J: Sa du ja? Dessutom finns det ju redan botemedel för cancer.
S: Gör det?
M: Suck, du är ju hopplös. Nu dukar vi av bordet och spelar en krypcasino.

Nejdå, jag har inte alls någon press på mig. Men tänk ändå... stackars mor om jag bara skulle lyckas ta Nobelpriset i fysik alltså. Vad skulle hon ta sig till?

//54

You know what I want, and I got what you need

Kom just hem från en hektisk dag på jobbet. En saltlakrits och några sprut nässpray och jag är äntligen en människa igen.

"Mercy, eftersom att din kille är äldre än dig så måste du behandla honom med respekt. Du måste visa att det är han som bestämmer. Tro mig, jag är kärleksfantasten, så jag vet."
Kusin Magda 7 år.

Nu, körkortsteori tills jag spyr.
// Mercy


I'm just like WHATEVER

En av de ensamma mammorna som sökte i TV hittade en kille som var 25, hon var 37. Jag och pappa läser framsidan på Aftonbladet där det står en liten notis om de två.
- 12 år! säger jag. Det är sjuuuukt mycket.
- Kärleken vet inga gränser, säger pappa.
- Skulle du tycka att det var okej om jag tog hem en kille som var 30 då?
Pappa skruvar på sig, lätt besvärad (och kanske lite orolig?) och säger:
- Det är ju lite åldersskillnad faktiskt...
Hehehe. Dags att sikta högt kanske?

Jag har hittat en film på Youtube som gör mig sådär mysigt glad i magen och som får mig att le var enda gång jag ser den, jag har åtminstone gjort det var enda gång hittills!
Den är så rätt. Den är en sådan total omvändning av den normala världen att man inte kan göra annat än att älska den. Egentligen är killen i filmen bara en dryg översittare som anser sig vara lite för bra för att bry sig om alla andra, men han är förklädd, som en nörd. En sådan där typiskt nördig nörd med nördiga glasögon, spinkig kropp och töntig frisyr som i vanliga fall bara blir nedtryckt och mobbad men som i den här filmen bokstavligen räcker fingret åt resten av världen, utan att bry sig om vad alla tycker. It's just like whatever.



//54


Die pussycat die

Jag hatar katter. Katter får mig att nysa, ger mig kli i halsen och röda ögon. Finns det en katt i huset finns det troligtvis någon som tar upp katten i knät när man umgås, trots att personerna som plockar upp katten vet att det finns en allergiker bland dem. Jag vill inte vara den som tjatar, förbjuder och skapar dålig stämning, men jag vill inte heller spendera tid som ett förkylningsoffer på grund av att vissa inte förstår vad det innebär att vara allergisk. Resultatet blir att jag hatar katter. Hade katterna inte funnits, hade det inte funnits något problem.

Men borde jag egentligen inte hata de som tar upp katterna i knät när de sitter bredvid mig, istället för att hata de stackars oskyldiga katterna? Givetvis, men så enkelt är det inte. Hatar man sin otrogna älskade eller den lilla hyndan som var med honom? Hatar man sina vänner eller hatar man katten? Det är så mycket lättare att flytta över sin ilska på dem som inte betyder någonting för en själv en istället för att ta ut det på dem som faktiskt orsakar den. Projicering, som de kallade det i psykologi A.

Tyvär katten. Så länge det finns personer som inte förstår att rinnsnuva är ett helvete måste jag tyvär hata dig, trots att jag egentligen inte vill. Utan människorna hade jag inte fått den men som människa hatar jag ogärna min egen art. Ännu ett bevis på att människor är idioter.

Äckel
Men är den söt eller?!


//54


0102 fast tvärtom

Gott nytt år liksom, Detkommermeras första inlägg för året! Alla i crewet har firat på olika håll i Svea rike och vad mig beträffar är jag både lycklig och mår fenomenalt bra, Ankan och Mercy får tala för dem själva. Jag har inte hört av dem på ett tag, men de vaknar nog så småningom de också. Hoppas jag.

Vad har jag då personligen åstadkommit under året som varit?

Jag har fyllt år. Jag har firat andra som fyllt år. Jag har lärt mig att frosta cupcakes. Jag har gått upp tre kilo och jag har gått ner tre kilo. Jag har dissekerat en räv. Jag har dansat poledans, jag har för övrigt dansat en del andra danser också. Jag har blivit rödtott - brunett - och svarthårig inom loppet av några månader. Jag har åkt tefat nedför ett fjäll - utan att slå ihjäl mig. Jag har byggt flera hela pepparkakshus.

Jag har inte åkt till Italien. Jag har inte dejtat Danny. Jag har fortfarande inte fått tillbaka mitt navelludd (piercing in - navelludd ut) men jag har åtminstone fått pilla andras navelludd istället. Jag har inte köpt en ny mobil, trots att jag borde. Jag har inte åkt vilse på bussen.

Men vad betyder egentligen någonting av allting som jag gjort?

Alla åtaganden och lärdomar kanske inte betyder så mycket i sig, men tillsammans får de människor att se sammanhang, utvecklas och så småningom även mogna som personer. Ett litet steg i sig men ett stort steg i livet. Har jag då mognat under detta år? Ja, och nej. Jag gör saker jag tidigare skulle förkastat, men å andra sidan ser jag sammanhanget i det och förstår vad det är jag gör. Livet behöver inte vara så allvarligt och vissa saker kan man faktiskt göra bara för skojs skull. Jag tror inte att den inställningen fungerar som en idrottare - men den fungerar för mig. Vad den gör för friidrotten får vi se sommar.

Förra året bestämde jag mig för att börja blogga, och att bloggen skulle hållas levande i minst ett år. Imorgon fyller denna bloggen, bloggen som skapades i det ärendet, ett år och Detkommermera har därigenom fullgjort sitt syfte. Om jag vill kan jag alltså slutföra löftet och lägga ned bloggen. Vill jag det då? Kanske, kanske inte. Vem vet vad som händer 2010!

Årets nyårslöfte är att jag ska bli rockstjärna. Önska mig lycka till.

54s nya mål
Jag nästa år?

//54