Farväl så länge

Undertecknad kommer att vara totalt avskärmad från internetvärlden den närmaste tiden. Känns otroligt sorgligt, jag som fortfarande har så mycket att dela med mig av för att förbättra världen!
Men jag kommer givetvis att skriva så snart jag får chansen. Tills dess lämnar jag över bloggen i min goda vän Mercys händer. Puss på dig, I know you'll make it!

Håll mig uppdaterad - mobilen fungerar
//54

Bära eller brista

Jag
Jag klarar
Jag klarar det.

Inte.

Inte utan er hjälp.

Men lovar ni att finnas där
lovar jag att göra mitt bästa
och låta framtiden skapa min väg.

Ibland är man djup alltså
//54


Om internet hade funnits för 70 år sedan hade vissa saker kanske inte varit så förbannade svåra att handskas med

Alltså jag HATAR folk som inte fattar när jag vill att de ska skriva till mig på msn!

Inte för att jag på något sätt har gjort någonting för att de ska förstå att jag vill att de ska skriva till mig, men alltså ändå, det gör mig irriterad. Just idag är det en speciell person som jag vill ska skriva till mig. Jag skrev till berörd person senast, och idag har det gått exakt lagomt lång tid sedan dess. Då är det faktiskt inte mer än rätt att berörd person skriver till mig! Just idag, just nu, just när jag verkligen känner för att chatta med den personen. Jag blir faktiskt nästan lite arg över att personen ifråga inte förstår detta själv.

Ja, jag vet vad ni tänker: skriv personen själv istället för att vänta på att personen ska skriva till dig! Men nej. Det vore ju ett väldigt enkelt sätt att lösa problemet, men samhällets moderna sociala kommunikationsregler sätter stopp för detta.
"Det är bra att ta kontakt med folk, men inte för ofta och inte för mycket. Har man själv hört av sig de senaste gångerna ska man vänta på den andra personen, man vill inte verka för angelägen och skrev man sist får man ju inte verka för "på". Den andra personen ska dessutom få möjlighet att visa om den vill ha någon kontakt överhuvudtaget genom att man ger dem utrymmet att höra av sig först."
Jag har alltså inget annat val att vänta på personen om jag vill att denna ska komma väl överens med mig. Enligt de moderna kommunikationernas regler alltså.

I och för sig skrev denna person till mig för några dagar sedan på MSN när jag hade på statusen "Inte vid datorn" och alltså inte kunde svara. Vad säger regelboken om en sådan situation, vem har korten på hand då? Det har minsann inte gått att läsa i någon FRIDA-tidning eller Veckorevy! Ska jag fortsätta att vänta eller är det min tur nu? Hur ska man veta?

Äh, åt h*lvete med reglerna. Så j*vla löjligt. Jag skriver själv.

//54

Nöstlinger

Flyg ollonborre, flyg!



//54

Hej Lycksele

"Ja tänk lägg ut korta på borde.. Iställe för å fär hem te du, du ha int lust o föjl ve ja hem på n' köpp kaffe o n' countrymusicskiva?"


 


//54

Sömnbrist

Alltså VAD är det med småbarn och att väcka mig med dåligt spelade pianosolon på morgonen?!  AAARGH!

//54

Dagens smarta

När jag va ute i regnet för ett litet tag sedan så kläckte jag en idé. Varför uppfinns det inte typ en astronautdräkt som alternativ till regnkläder? Mer heltäckande än bara regnjacka tänkte jag. Extra plus vore det ju för det som går över huvudet, det som mest liknar en fiskskål, för jag menar, hur less är man inte på luvor på jackor som finns där men som inte fyller sitt syfte?

Var får jag allt ifrån?
Glöggen.
// Mercy


p0wned







Du är så ägd. SÅ ÄGD!!!
Och du är skyldig mig en penis.

//54


Mannen i mitt liv

Den dagen det kommer att komma in en man i mitt liv som jag ser upp till mer än Timo Räisänen (förutom min morfar) så lovar jag högtidligt att jag ska äta upp hela min familjs samtliga mössor. Jag vet nämligen att den dagen kommer inte. Jag slappnar av, lutar mig tillbaka och njuter av denna otroligt begåvade man samtidigt som jag förundras över att jag trorligtvis är den person i Sverige som har bäst musiksmak.

I don't think about the sunshine
Or the moon or the stars
I don't believe them anyway


Puss på Timo
// Mercy

Jag kanske är en sur jävel, men DU..!

Imorse hade jag fått en inbjudan Facebook-gruppen "Jag kanske är en sur jävel, men du är ju helt jävla dum i huvudet!".
Jag har gått med i den gruppen. Jag älskar den gruppen. Jag älskar dess medlemmar och jag älskar deras inlägg. Jag vill värva dem allihopa till Detkommermera!
Nä, nu ljög jag. En del är ju helt jävla dum i huvudet. Men några av dem är fantastiska, och skrev sådana fantastiska inlägg att helt enkelt inte kunde göra annat än att föra några av deras texter vidare. Beskåda och njut.

 
Maria Christina Hjorth (Sweden) skrev
klockan 16:48 den 20 juli 2009
 Folk är så inihelvete ointelligenta att man fan inte orkar med.

Min kära kollega har erbjudut sig att slå ihjäl mig. Hon vill låpta mig slippa alla vandrande kromosomfel här i livet.

Jag ska fan tacka ja.


 
Cristian Larsson (Sweden) skrev
klockan 11:14 den 25 april 2009
Jag hatar den jäveln som ställer cykeln så jävla dumt att man måste flytta den för att komma ut från cykelparkeringen. Tyvärr, för hans/hennes del, så flyttar jag den inte snällt, utan sparkar på den med glädje så jag kommer förbi..

 
Andreas Blomdal (Sweden) skrev
klockan 14:09 den 27 mars 2009
jag har inga medarbetare, inga medtrafikanter...de heter Mottrafikanter och Motarbetare...jävla idioter hela bunten..


 
Per Thottmark (Sweden) skrev
klockan 09:05 den 21 januari 2009
 Studenter, norskar, korkade turister, Stockholmare, kärringar som inte kan köra bil, Idioter som kör gigantiska Suvar för att kompensera för sina mikroskopiska kön, lata jävlar, folk som bär halsduk inomhus för att manifestera sin undertryckta bögighet, företagare man beställer jobb av som sen inte hör av sig, skitskallar som tar 10 minuter på sig för att ta ut pengar på en bankomat, folk som inte ens bär kontanter, folk som inte har pengar överhuvudtaget utan förväntar sig att man med gåvor ska betala deras fylla, lyssna till min gode vän Voffens bevingade citat:

"Gå hem. Ta en vass kniv. Sätt den mot din handled, och SKÄR bara. Bara SKÄR! Gör så tills det blir svart."

Andreas Laursen (Sweden) skrev
klockan 15:42 den 5 december 2008
 Jag ser hela jävla mänskligheten som ett satans persoligt påhopp!!

Tack för att ni förgyllde min morgon
//54

Monkeymountain goes down

Sen den dagen jag upptäckte Facebook gled mitt internetanvändande sakta men säkert iväg från Apberget. Varför? Kan man fråga sig. Idag gjorde jag ett återbesök på Apberget. Med skräckblandad fascination delar jag med mig av mina erfarenheter.

På Apberget börjar man med att kolla vad som hänt på sin profil. Jag hade fått tre nya vänförfrågningar. En från en friidrottstjej som börjar nionde klass till hösten. Svar ja. En från syrrans killkompis som jag åkte bil med till Umeå för några veckor sedan. Svar ja. En från en kille jag träffade på Åselemarknaden. Svar ja.
Jag funderar en liten stund, och ifrågasätter sedan vad man egentligen har för nytta av att vara vän med någon på Apberget. På Facebook blir man ju vänner för att kunna läsa profilinformation, se fotografier, chatta ect, men på Apberget blir man vänner för att... Ja? För att kunna skriva snuttiga små vänkommentarer om varandra eller skryta med att man har fler vänner än någon annan? Jag vet faktiskt inte. Jag minns inte meningen med det.

I övrigt har jag fått några mejl om grupper som blivit frysta och behöver pengar (SOM OM jag tänker donera) en fotokommentar i gästboken (och VARFÖR har jag kvar mina fotoalbum på Apberget? Fula, konstiga bilder som vem som helst kan titta på, utan att de ens behöver vänförfråga mig!) och notiser om evenemang (som jag definitivt inte kommer gå på). Intressant.

När jag väl är inne på apan kan jag ju såklart inte undgå att kolla vad det är för skärmmeddelanden som kommer upp. (För er som aldrig använt Apberget är skärmen ett klotterplank där folk betalar 2 @-kronor, ca 2,50 sek, för att skriva ett meddelande på max 160 tecken som visas för alla inloggade användare. Alternativt har de köpt Support för mellan 16 och 40 @-kronor och får därmed lägga upp något skärmmeddelande gratis.)
Jag vill minnas att jag aldrig läst någonting vettigt på skärmen, men tiderna kanske förändras? Det är åtminstone vad jag tänker när jag börjar läsa.

isak_isak, 19 år skriver:
"Får jag CHANS på dig? ;)"

Det är ju så sliskigt så att man vill spy. Inte bara för att han skriver det, utan för att små fjortistjejer faktiskt svarar "jaaaa :]" på skärmmeddelandet och isak_isak börjar flirta med dem. Jag menar, va?

leff3, 18 skriver:

LYCKSELE IMORRON SÅ DE SJUNGER OM DET!!!
ÖLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!

Jaha. Tack för informationen. Leff3 ska dricka öl i Lycksele imorgon. Livet i Västerbotten blev just berikat till max och intresseklubben har precis sprängts av överbelastning. Isak_isak svarar honom: "hehe jasså :D".

Två åtgärder: 1, jag ska ta bort det mesta av innehållet i mina fotoalbum på Apberget IMMIDEATLY. 2, jag ska be mina vänner att backa upp för mig när jag påstår att jag aldrig, ALDRIG, varit en av de små apberget-fjortisar som skulle svarat på isak_isak's skärmmeddelanden. ALDRIG!

Men trots att man hatar den kan man ju liksom ändå inte ta bort sin Apa. Alla har den, och det är kult. Apan stannar. Tyvär.


" Nä, jag blir brydd"
//54

Ny design

Nu har Detkommermera blivit fin, på riktigt. Klappat och klart. Nyrenoverad, vacker och fräsch. Lika ljuvlig att se som en blomsterbukett på midsommar. Doftar lika underbart som lussebullar i advent.

Renoveringsplanerna har varit på tapeten länge, men nu är det färdigt! Bloggcrewet, som aldrig tidigare sysslat med webdesign, känner sig otroligt nöjda och stolta över sitt verk. HTLM-koder kanske är enkla om man kan dem. Kan man dem inte, är det inte enkelt.

MEN VI FIXADE DET, UP YOUR ASS, WIIIIHAAA!

Besök, beskåda och njut!

//54

Älska mer!

Varför skrivs det inte mer om kärlek här på bloggen? Ett sånt fantastiskt ämne som det egentligen nästan altid finns något att säga om. Därför vill jag ägna det här inlägget åt lite kärlek.
Idag har jag på mig mina feelgood-strumpor. Troligtvis många som undrar vad ett par feelgood-strumpor är, men det kan jag tala om. Det är ett par strumpor som gör att vardagen kan kännas lite bättre, även om den för tillfället helt enkelt är åt helvete. Man blir glad av att titta på dessa strumpor och fötterna blir glada av att ha de på sig. Win-win situation skulle man kunna säga.

Jag ägnar min halvt lediga dag åt att baka bröd idag, ännu mer kärlek. Jag älskar att baka. Man skulle kunna säga att det funkar som någon slags terapi, drar tankarna till nåt annat helt enkelt. Det är lite roligare, och enklare också för den delen, att tänka på hur många deciliter vetemjöl special jag ska använda, eller om jag ska byta ut den ljusa sirapen mot vit sirap istället än att tänka på varför allting verkar vilja strula till det för mig.

Rent generellt så är det för lite kärlek i världen tycker jag. Tomas Di Leva skulle kunna bli min nya förebild, tycker han har en skön inställning till det mesta.



"Vill du dansa naken med mig?
Låångt låångt bort dit ingen nått"
Ett utdrag ur texten till låten "vill du dansa naken med mig".
Titeln på låten säger ju det mesta, det som frågas är om du vill dansa naken. Om alla började fråga varandra lite oftare, "vill du dansa naken med mig?" så tror jag att världen skulle bli en mycket mysigare plats. Kanske alla skulle släppa alla vardagsbekymmer och istället dansa nakna långt långt borta dit ingen nått.

Vill du dansa naken med mig?
// Mercy


 


Nice try

T: Ge ut korten tjockis!
P: Men sluta säga så din...
N: Pojkar! Skulle vi inte kunna förgylla den här dagen med att säga någonting snällt åt varandra?
T: Okej då. P, du har bantat. Var det snällt?

Man får inte skratta, men den var faktiskt bra.

//54

Lillasyster upplever ansvar

Jag är så glad att jag inte har småsyskon. Så glad, så glad så glad!
I dagarna har vi två pojkar hemma hos oss, en på 12 år och på 13. Den ena har FAS, fosterskador orsakade av alkohol, och den andra är diagnostiserad med ADHD.

Dagen började med att jag väcktes av ett pianosolo. Eller ett och ett, jag tror att det spelades två olika låtar med fyra olika händer. Eller låtar och låtar. Det spelades i alla fall.
Jag kom fram till att jag lika gärna kunde stiga upp eftersom det troligtvis inte skulle bli något mer sovet denna morgon.

För att roa barnen, och kanske för att deras föräldrar skulle få vila öronen en stund, bestämde sig mamma för att hon skulle baka bullar med dem. Till pojkarnas förtjusning var min mamma inte redan slutkörd av deras ständiga frågor, och detta utnyttjade de till fullo.
 
- Vad är det här?
- En mjölburk.
- Det ser ut som en pepparkaksburk.
- Ja, det är det nog egentligen.
- Har det varit pepparkakor i den?
- Ja.
- Men nu har ni mjöl i den istället för pepparkakor?
- Ja.
- Vill ni hellre ha mjöl i den än pepparkakor?
- Ja.
- Kan ni inte fylla den med nya pepparkakor?

Denna strof ur deras konversation tog ca 12 sekunder, och frågorna fortsatte under hela degberedningsprocessen.
Mamma beskrev senare upplevelsen som väldigt intensiv.

Plötsligt vrålar pojkarna: STEN, SAX, PÅSE! så det dånar i hela huset, och jag lägger instinktivt ner morgontidningen för att se vad det är frågan om. Jaha, de skulle bara bestämma turordningen på bakningen. I en match om bäst av fem. Suck.

Dessa pojkar är i och för sig inte som andra pojkar, men jag är glad att detta inte är permanent. Jag behöver inte agera storasyster varje dag och det är jag glad för.

Samtidigt så kan jag inte låta bli att bli förbannad över att de har fått bli som de blivit. Deras biologiska föräldrar var missbrukare, och alla deras äldre syskon hade blivit omhändertagna långt tidigare. Men de här pojkarna fick bo hos sina biologiska föräldrar till de var 3 och 4 år innan socialen hämtade dem. 3 och 4 år, trots att socialen visste hur det låg till! På grund av det hann de dra på sig skador de kommer få lida av resten av sina liv.

Birgit och Nisse är verkligen fantastiska människor som adopterat dessa pojkar och ger dem ett bra liv. Nu lär de sig tack vare sina fosterföräldrar att fungera i ett vanligt samhälle. Den yngre pojken har anpassat sig väldigt väl och fungerar nästan lika bra socialt som vilken tolvåring som helst, han spelar i ett hockeylag och går i en vanlig klass! Detta hade aldrig varit möjligt utan dessa fantastiska människor.

Men snälla Sverige, låt det aldrig mer behöva gå så här långt. Ni visste att deras föräldrar hade drog- och alkoholproblem, ni visste att ni varit tvugna att ta hand om deras syskon. När ni visste om detta, varför ingrep ni inte tidigare? De här pojkarna förtjänade inte det helvete ni gav dem.

Vad jag innerligt hoppas är att ni lär er någonting. Det som är gjort kan aldrig göras ogjort, men systemet kan förändras. Och förbättras. Inför framtiden.

//54


Veckans Orgasm

Det blir ingen mindre än Erik Hassle! Han är snygg, han kan sjunga och har gjort något som skulle kunna vara en av vår tids bästa låtar - Hurtful. Här på bloggen tycker vi att det är synd att vi inte får se mer av denna man!



Det kommer flera

Sugarpie

Jag må vara gjord av socker men jag gillar verkligen inte att gå ut i regnet. Av den anledningen blev gårdagens träning uppskjuten till klockan nio på kvällen då det äntligen blivit uppehåll.

Inte så speciellt välplanerat. Men man får göra så när det är sommarlov.

//54

aryfoitmef

Idag hade jag verkligen ingen aning om vad jag skulle blogga om. Min syster tyckte att jag skulle blogga om det roliga vädret. Det kan jag inte. Jag tycker inte att det är något roligt väder. Det regnar, jättemycket.

Det enda positiva med detta hemska väder är att jag med gott samvete kan sitta inne och fila på Detkommermeras nya design! Ja, ni läste rätt. För första gången i bloggens historia ska vi faktiskt se till att göra den snygg - på riktigt! Kanske, kanske kommer det även att ligga uppe bilder på era favoritbloggare för allmän beskådning. Man vet aldrig!

Dagens skylt:
Bilden tagen på en lyktstolpe utanför Bålsta. Jag vet inte riktigt hur jag bäst ska beskriva kons ansiktsuttryck, men om jag hade den minen skulle jag nog vilja dö.



 

//54

Lite Murphys lag?

Om jag inte hade en sådan beslutsångest kanske jag skulle sluta försätta mig själv i situationer där jag frågar mig; hur hamnade jag här? Beslutsångesten är dessutom oftast helt onödig, jag borde inte ens behöva fundera över vad jag ska välja för alternativ i de flesta lägen! Då det ena förslaget är heltokigt och det andra rätt förnuftigt ska det inte vara några problem. Men min velighet gillar inte förnuftiga beslut tror jag. Det är därför den där förbannade beslutsångesten alltid kommer tillbaka. Och det är därför jag alltid gör sådana grejer som mitt vanliga förstånd egentligen inte riktigt går med på. Min beslutsångest ger mig helt enkelt inget val.

Kan det gå åt helvete kommer det gå åt helvete
Men det finns inget som säger att man inte har kul på vägen!


Dagens skylt:

Hundar skall bäras - men hundar och katter får ej medföras? Någon satte visst upp en skylt för mycket...


//54

Vem är det som jagar mig om natten...

Någonting säger att jag skulle sova bättre om nätterna om jag slutade drömma om folk som vill köra upp livsfarliga föremål i mitt bakhuvud. Igår blev jag skjuten genom skallen, inatt kastade en pedofil in en stilett i hjärnan på mig. Det känns inte bra.
Dock överlevde jag båda gångerna, men efter de återkommande drömmarna var jag tvungen att kolla upp vilket sinnescentra som skadades. 

 
Verkar vara min syn som fått lida för detta. Enligt drömtolkningsreglernas ABC bör dessa återkommande drömmar betyda någonting. Att jag inte ser poängen? Att jag är missar vad som pågår just framför mig? Att någon försöker dölja någonting för mig? Att någon kommer sticka ut mina ögon? Ja who knows, drömtolkning är svårt. Är det någon som vet vad som pågår, eller vad jag missat, hör av er!

Född till att grubbla
//54

Nonetheless Ms. 54

Förr i tiden frågade jag om allting jag inte förstod, och uppfattades därmed som en idiot. Nu struntar jag i att fråga om konstiga saker för att inte verka dum, men då blir jag ju en idiot på riktigt!
Man kanske skulle bära med sig ett anteckningsblock där man skriver upp allting man inte förstår och ta hem och googla det?

Dagens skylt kommer från Junsele:

Jamen de måste ju ha velat att man skulle misstolka detta, eller? Men för barnens skull - varför sätta den under skylten till Junsele djurpark!?

//54

GOLD

Jag är kär. Sanslöst, gränslöst, upp över öronen förälskad! Hjärtat stod i brand redan från första stund, from the very first moment, jag befann mig plötsligt i ett euforiskt glädjerus som aldrig ville ta slut. Leendet gick från det ena örat till det andra och plötsligt, plötsligt förstod jag vad det innebär att vara lycklig.

Gold's gym i Sundsvall är det bästa som hänt mig på väldigt länge.

De hade uppvärmningslokaler. De hade yogarum. De bjöd på frisörschampoo. De hade gratis vitamin- och mineraltabletter, portionsförpackade i receptionen, bara att ta med!

Jag stötte på GIF-sundsvallsspelare, elitorienterare och andra sköna typer i en oändlig labyrint av gymmaskiner och lyftarställningar som aldrig tog slut. Personalen var oerhört trevlig och allting var så oklanderligt nyrenoverat, rent och snyggt att jag nästan trodde att jag kommit till himmelriket! men nu är jag trots allt 17 år och vet bättre. Det är inte himlen. Det är kärlek.

Min upplevelse går varken att beskriva med ord eller bilder, men jag kan åtminsone visa de papparazzifotografier jag tog med min mobilkamera.

Duschrum, givetvis helkaklat med anslutning till bastu och solarieavdelning


Omklädningsrum med skinnbeklädda sittpuffar och skåp i mörkt trä, stora sminkspeglar med handfat och den bättre variantens hårtork (syns ej i bild)


Träningsmaskiner...


och lyftställningar... (Stort plus för alla etagevåningar!)


Fler gångar och fler maskiner - det tog aldrig slut!

Tyvär blev förhållandet inte av det långvariga slaget, avståndet är alldeles för stort emellan oss. Det var ett one day stand men ett oförglömligt sådant! Om jag någonsin flyttar till Gaffelby, då är det jag och Gold som gäller. Forever and for always.


Vi ses igen. Promise.

//54

Mani

Kalla mig materiell, kalla mig besatt, kalla mig 54. Jag tror att de flesta människor har någonting de fäster sig extra mycket vid. I mitt fall råkar jag ha många sådana föremål.

Ett av dessa är skyltar. Jag fullkomligt älskar roliga, konstiga, färgglada, formiga affischer och skyltar! Jag kan erkänna att mitt samvete bär på några stölder av vägverket, mitt barndomsrum har varit affischerat med Franska gatuaffischer (som jag släpade med mig hem från Frankrike UTAN att knövla) och i dagens läge kan jag inte gå förbi en skylt jag reagerar på utan att fotografera den! Idag börjar därför en liten skylt-special på Detkommermera där jag har vernissage för några av mina personliga favoriter.

Dagens skylt:

Tagen vid älven i ett skogsområde nära Umeå.
Skrattretande, men nog går poängen fram!

//54

Myggbett, sommar och lite både det ena och det andra.

Det kliar på min högra örnsnibb och jag har ungefär femton myggbett på min vänstra fot. På min högra fot har jag skavsår samt en blånagel av oförklarlig anledning. Jag gillar inte sånt här. Hela dagen har jag alltså gått omkring på mitt älskade arbete och kliat mig lite överallt. När jag kom hem för några timmar sedan upptäckte jag även att jag hade olika strumpor på mig. Vilket alltså betyder att jag inte bara gått omkring och sett ut som en totalt retard med konstiga muskelryckningar, jag förstärkte det hela genom att ha en rosa och en grön strumpa. Livet är härligt. Eller hade kunnat vara i alla fall.

Min granne Albin är en väldigt liten pojke med många stora frågor. Men ibland säger han faktiskt rätt så smarta saker. I lördags när vi tog en tripp in till stan för att köpa oss en glass så frågade han mig varför alla vuxna gör saker som dom inte vill. Jag hade inget bra svar på frågan just för tillfället faktiskt. Och jag har det fortfarande inte! Han gav som exempel att hans mamma inte vill gå på jobbet ibland men hon gör det ändå, eller att hans storebror inte vill bädda sängen men gör det ändå. Visst, I get it, vissa saker måste man faktiskt göra, även fast man inte vill. Typ betala räkningar och sånt där, ni fattar vad jag menar. Men alla andra saker då? Såna där saker som man tror att man måste göra, men det måste man egentligen inte. Tänk er bara en sån sak som att jag varje morgon efter att jag klivit upp drar upp rullgardinen till mitt rum. Det är nånting som jag måste göra. Vad skulle hända om jag inte drog upp rullgardinen? Skulle världen helt plötsligt gå under? Helt ärligt så tror jag faktiskt inte det. Jag tror inte att det skulle hända så mycket alls.
Vi lever i en värld som är fylld av måsten. Vissa är visserligen rätt så nödvändiga såna, men andra inte. Skulle livet vi lever bli bättre om vi struntade i onödiga måsten? Kanske inte, men ibland skulle det kännas himla massa skönare. Kanske är det just så att dessa måsten skänker oss trygghet som vi inte får annars. Jag kan bara tala för mig själv, men jag vet att när jag får sprita mina händer tre gånger i rad så känns det bra. Det känns tryggt. Då vet jag att jag inte är smutsig om händerna. Men samtidigt, vad skulle hända om det visade sig att jag var lite smutsig om händerna? Det skulle troligtvis inte hända nånting, förutom det faktum att mina händer skulle må lite bättre och va lite mindre torra och spruckna.

För att någon gång inte prata om mig själv så tänker jag nu ifrågasätta vädret. Vad hände med sommaren? Jag menar, vi njöt av värmen och helt plötsligt började det regna och blev allmänt kallt och hemskt. Finns det ens någon som faktiskt tycker att det är behagligt när det är så pass kallt att man har både vantar och halsduk på sig när man cyklar till jobbet?
Jag vill ha mer sol, mer sommar och mindre frågetecken.

You got me begging you for mercy,
Why wont' you release me?
// Mercy


Radio Guld

Åååh jag tänker göra reklam för världens bästa gym på denna blogg, men först måste jag lyckas få in bilderna jag tog när jag besökte det!

Jag vet att jag uppdaterar denna bloggen för sällan, jag vet. Och jag vet att när jag väl tänker skriva är det jag tänker skriva om egentligen oaktuellt, det hände oftast en vecka tidigare. Då känns det inte längre kul att skriva om.

Men jag tänker bättra mig. Och ni läsare vet, att även om det dröjer, så kommer det. Det kommer mera.

//54

Körkortet är en omöjlighet

Hur har mina föräldrar tänkt sig att jag någonsin ska lyckas ta körkortet om jag inte får övningsköra på vägar större än de i Västerbottens inland!?

Det finns tydligen alltid en anledning till varför man inte ska få övningsköra. Antingen är det för mörkt, eller så kan vägarna vara hala, eller så är det snö, eller så regnar det, eller så är är vägarna för små, eller för stora, eller så är det för lång körsträcka, eller dubbelfiliga rondeller på vägen, eller så kan det komma upp djur ur skogen, och så vidare och så vidare...
Ja, visst kan det vara svårt för en nybörjare att klara dubbelfirlig rondell, men gissa vad? Man måste börja någon gång! Jag påstår inte att man ska låta övningsförare testa svåra moment det första de gör, men nu är det ju faktiskt så att jag har övningskört i över ett års tid och fyller 18 om ungefär ett halvår. Det betyder att jag bör vara redo för att ta körkortet om ungefär ett halvår. Om jag inte får övningsköra tills dess kommer jag inte att vara det.

Det är ju en sak, som bland annat mina systrar har erfarenhet av, att ta körkortet i en liten stad. I min hemstad finns det varken motorvägar eller flerfiliga korsningar. Vi har faktiskt ett trafiklyse (ja, ett!) men svårare än så blir det liksom inte. Tar man körkortet i en sådan liten stad behöver man kanske inte träna på filbyten och dylikt för att klara uppkörningen.

Men saken är ju den att jag har flyttat ifrån min hemstad. Jag bor inte i den lilla lilla staden i det lilla lilla trafiklyset. Jag bor i Umeå. Där finns det vägar med många filer. Där finns det vägar med stora korsningar. Där finns det FLERA trafiklysen. Där finns det flerfiliga rondeller. Jag kan inte med dem, och jag kommer inte lära mig det om jag aldrig får öva.

Jag har liksom förstått att ni inte vill lära mig det, men det finns ju trots allt en anledning till att jag övningskör med er: JAG FÅR inte köra själv! Mor och far, JAG BEHÖVER JU ER HJÄLP!

Förtvivlad
// 54